Nedjelja, 1. listopada 2023.

Koprivničko-križevačka županija i općine kreditno će se zadužiti za 65 milijuna kuna za izgradnju pet sportskih dvorana

Tim novcem financirat će se kapitalni projekti izgradnje pet školskih sportskih dvorana u općinama Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Rasinja, Kloštar Podravski i Kalinovac

- Advertisement -

Vlada Republike Hrvatske na prijedlog Ministarstvo financija na sjednici u četvrtak donijela je odluku o davanju suglasnosti Koprivničko-križevačkoj županiji i općinama za kreditno zaduženje kojim će se financirati kapitalni projekti izgradnje pet školskih sportskih dvorana u općinama Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Rasinja, Kloštar Podravski i Kalinovac.

Zaduženje u ukupnom iznosu od 65 milijuna kuna uz povoljnu godišnju kamatnu stopu omogućit će pokretanje velikih projekata koji su najavljeni prije nekoliko mjeseci.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren izrazio je zadovoljstvo ovom odlukom Vlade.

- Advertisement -

“Ovo je pokazatelj snažne podrške premijera Andreja Plenkovića i Vlade koji su prepoznali vrijednost ovih kapitalnih projekata koji će imati značajan utjecaj na daljnji razvoj naših ruralnih područja i cijele županije. Upravo ruralni prostori naše županije imaju najviše demografskih problema, a izgradnjom ovakve infrastrukture podići ćemo standard stanovnicima kojima želimo osigurati sve uvjete za još veću kvalitetu života. Ovo je sigurno jedan od najvećih investicijskih projekta u obrazovnu infrastrukturu u posljednjih nekoliko godina i kruna naših sveobuhvatnih ulaganja u obrazovanje, a istovremeno i veliki poticaj te potpora gospodarstvu, posebice građevinskom sektoru. Zahvaljujem Vladi na povjerenju i vjerujem kako ćemo projekte realizirati na najkvalitetniji mogući način na zadovoljstvo naših sugrađana”, kazao je župan Koren.

Podsjetimo, Županija je kao nositelj administrativno-financijskih postupaka od Vlade tražila suglasnost za kreditno zaduženje Županije i općina koje sudjeluju u projektu, kako bi se jedinstvenim nastupom prema bankama dobili povoljniji uvjeti kreditiranja. Nakon dobivanja suglasnosti Vlade i odabirom banke, nastavlja se priprema dokumentacije i raspisivanje natječaja nakon čega kreće faza izgradnje.

“Sam koncept izgradnje školskih sportskih dvorana sastoji se od faza projektiranja, gradnje, opremanja, održavanja i korištenja. Županija i općine će u financiranju izgradnje sudjelovati prema modelu 50/50 do propisanog pedagoškog standarda koji propisuje veličinu i sadržaj objekta”, istaknuli su iz županijske uprave.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti