Petak, 29. rujna 2023.

Koprivničko-križevačka županija nastavlja s podrškom koprivničkom HGSS-u

Župan Koren istaknuo je kako članovi HGSS-a odlično odrađuju svoj posao, a naglasak je stavio na njihovu organiziranost, spremnost djelovanja u najzahtjevnijim situacijama i posvećenost edukaciji

- Advertisement -

Koprivničko-križevački župan Darko Koren i pročelnik koprivničkog HGSS-a Dejan Bojovski potpisali su sporazum o financiranju redovne djelatnosti HGSS stanice Koprivnica.

Župan je rekao da se financiranjem djelatnosti HGSS-a pokazuje koliko Županija vrednuje i cijeni njihov rad, kao važne sastavnice županijskog sustava civilne zaštite.

Također, istaknuo je kako članovi HGSS-a odlično odrađuju svoj posao, a naglasak je stavio na njihovu organiziranost, spremnost djelovanja u najzahtjevnijim situacijama i posvećenost edukaciji.

- Advertisement -

“Znamo da na snage HGSS-a uvijek možemo računati u najzahtjevnijim zadatcima te vam zahvaljujem na odličnoj suradnji koja traje već šestu godinu. Uz Koprivnicu, potrebno je istaknuti i vaš angažman u ispostavama u Križevcima i Đurđevcu te na drugim lokacijama na području naše županije. Svake godine nastojimo kroz materijalnu potporu pokazati da vrednujemo sve što radite te napraviti iskorak u tom smislu jer smo svjesni kako vaš posao zahtijeva ulaganje u opremu i edukaciju. Još jednom hvala na svemu što činite za zaštitu i sigurnost naših građana”, naglasio je župan.

Potpisivanje sporazuma
Foto: kckzz.hr

Zamjenik župana, ujedno i načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić također je zahvalio članovima HGSS-a na kvalitetnoj suradnji te istaknuo kako je gorska služba spašavanja jedna od najznačajnijih sastavnica u sustavu civilne zaštite koja od svojeg osnutka pokazuje iznimne sposobnosti.

“Jedna ste od najvažnijih operativnih snaga našeg sustava, izvrsno surađujete s ostalim sastavnicama i bez vas cjelokupni sustav zaštite ne bi bio tako dobar. U ovom vremenu koje je isprepleteno kriznim situacijama pokazali ste da se na vas itekako može računati, a ne smijemo zaboraviti niti vaše redovne aktivnosti posebice u dijelu turističkog aspekta koji je vezan za Kalnik i Dravu gdje svojim prisustvom i intervencijama pružate zaštitu stanovnicima naše županije”, istaknuo je Ljubić te poželio što manje intervencija tijekom godine.

Ispred koprivničkog HGSS-a obratio se pročelnik Dejan Bojovski koji je zahvalio Županiji na kontinuiranoj pomoći.

“Zadovoljstvo nam je što nas pratite od našeg osnutka i što ste nam velika podrška jer bez vaše pomoći ne bi niti postojali. Kontinuirano radimo na poboljšanju našeg sustava, izvrsno surađujemo sa svim drugim žurnim službama, a veliku pozornost polažemo na daljnje usavršavanje naših članova kroz razne edukacije te nabavku moderne opreme kako bi mogli pružiti još više u teškim situacijama kojih ne nedostaje. Trenutno provodimo i aktivnosti na uređenju prostora budućeg sjedišta HGSS stanice Koprivnica koji se nalaze na Čardi. Hvala vam što nam pomažete kako bi uvjeti našeg rada bili još bolji”, zaključio je pročelnik Bojovski.

- Advertisement -

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su i pročelnica službe ureda župana Melita Ivančić, pročelnik upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec, referent za poslove zaštite i spašavanja Krešimir Škvorc te članovi koprivničkog HGSS-a Robert Šarec i Roman Horvatić, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti