Nedjelja, 25. veljače 2024.

Koprivničko-križevačka županija osigurala 180.000 eura za stipendije, Koren: ‘Takvo se ulaganje u obrazovanje zasigurno isplati’

Županija je povećala iznos stipendija za ukupno 100 studenata s dosadašnjih 133 eura na 150 eura mjesečno

- Oglas -

Koprivničko-križevački župan Darko Koren potpisao je u ponedjeljak ugovore za stipendiranje studenata s područja Koprivničko-križevačke županije za akademsku godinu 2023./2024.

I ove je godine interes studenata bio velik, prijave su se odvijale online, a Županija je povećala iznos stipendija za ukupno 100 studenata s dosadašnjih 133 eura na 150 eura mjesečno.

Studenti
Foto: kckzz.hr

Župan je čestitao studentima te istaknuo kako je ova potpora jedan od pokazatelja kontinuiranog ulaganja u obrazovni sustav, što je i temeljna zadaća svake županije.

- Oglas -

Program stipendiranja započeo je s 20 stipendija te je napravljen velik iskorak kako bi se na taj način pomoglo daljnjem gospodarskom i društvenom razvoju Koprivničko-križevačke županije.

“Veseli nas velik interes studenata, povećali smo i iznos stipendija koje su direktne pomoći studentima i njihovim roditeljima u podmirivanju troškova, a ovakav model provodimo osmu godinu zaredom. Ukupno za stipendije ove akademske godine izdvajamo 180.000 eura, a takvo se ulaganje u obrazovanje zasigurno isplati. Glavni kriterij nam je deficitarnost zanimanja, sa Zavodom za zapošljavanje usklađujemo sve informacije i drago nam je što na ovaj način pomažemo obrazovanju za zanimanja koja nedostaju na tržištu rada, poput studija medicine i sličnog. Također je ovo jedan od alata kojim povećavamo broj visokoobrazovanih na našem području. Želim vam mnogo uspjeha u vašim studijima, da budete ustrajni, a Županija će vam i nadalje biti na raspolaganju”, kazao je župan te dodao kako Županija podržava i rad Zaklade Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica za stipendiranje učenika i studenata.

Studenti
Foto: kckzz.hr

U ime studenata obratili su se Monika Đurinić iz Gornje Rijeke (Arhitektonski fakultet) i Lovro Jerčinović iz Koprivnice (Medicinski fakultet) koji su zahvalili Županiji što cijeni njihove napore u postizanju visokog obrazovanja, kao i na kontinuiranoj pomoći u podmirivanju troškova studija.

Napomenimo kako su najzastupljeniji Medicinski fakultet (19 studenata), Fakultet strojarstva i brodogradnje (12), Fakultet elektrotehnike i računarstva (12) te Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet (8).

Studenti i župan Koren
Foto: kckzz.hr

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica službe ureda župana Melita Ivančić i pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

- Oglas -

Cijelu fotogaleriju možete pogledati OVDJE.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti