Srijeda, 29. studenoga 2023.

Koprivničko-križevačka županija: pružateljima socijalnih usluga osigurana zaštitna medicinska oprema

Iako je epidemiološka slika županije zadovoljavajuća, Stožer nastavlja s kontinuiranom opskrbom zdravstvenog i socijalnog sustava

- Advertisement -

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovog je tjedna uz pomoć članova
HGSS-a Stanica Koprivnica, Križevci i Đurđevac za šezdeset pružatelja socijalnih usluga s
područja županije dostavio preko 37 tisuća komada različite zaštitne medicinske opreme
potrebne u suzbijanju epidemije koronavirusa.

Iako je epidemiološka slika županije zadovoljavajuća te u općoj populaciji ima svega nekoliko pozitivnih slučajeva bolesti Covid-19, Stožer nastavlja s kontinuiranom opskrbom zdravstvenog i socijalnog sustava svom potrebnom opremom u skladu s kriterijima i odlukama nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Tako je proteklog tjedna zračnim mostom između Kine i Hrvatske uspostavljenom radi
dopreme zaštitne opreme iz Šangaja pristigla i sedma pošiljka koja je podijeljena ustanovama i obiteljskim domovima za starije i nemoćne osobe, centrima za socijalnu skrb s područja županije, gradskim društvima Crvenog križa te udrugama osoba s invaliditetom i multiplom sklerozom te udrugama koje brinu o osobama s intelektualnim teškoćama.

- Advertisement -

Sukladno kriterijima nacionalnog Stožera civilne zaštite, županijski je Stožer raspodijelio 37 tisuća komada zaštitne opreme, a riječ je o kirurškim maskama, zaštitnim maskama N95, zaštitnim odjelima,nazuvcima, vizirima, naočalama i rukavicama, a osigurano je i preko 400 litara medicinskog alkohola za dezinfekciju prostora.

“Unatoč tome što je zdravstvena i epidemiološka slika županije povoljna te slijedi trend one
na nacionalnoj razini i dalje smo na oprezu te poduzimamo sve operativne i logističke
aktivnosti kako bi ustanove zdravstvenog i socijalnog sustava županije bile u potpunosti
opremljene svom potrebnom opremom. Ovog smo tjedna uz pomoć naših operativnih snaga HGSS-a raspodijelili veće količine zaštitne opreme ustanovama koje pružaju usluge socijalne skrbi na području županije te udrugama sukladno kriterijima Nacionalnog stožera. Vjerujem kako smo prošli najzahtjevnije razdoblje u borbi protiv epidemije koronavirusa, no svjesni smo da moramo biti spremni za sve potencijalne scenarije. Ovim putem zahvaljujem svim pružateljima socijalnih usluga na kvalitetnoj suradnji te na odgovornom ponašanju koje su iskazali tijekom epidemije”, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti