Subota, 22. lipnja 2024.

Koprivničko-križevačka županija ulaže 340.000 kuna u projekt Distributivnog centra za meso

Ugovor su potpisali ministrica poljoprivrede Marija Vučković i zamjenik župana Ratimir Ljubić ispred Koprivničko-križevačke županije

- Oglas -

U Ministarstvu poljoprivrede jučer je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kojima se potiče udruživanje i povezivanje poljoprivrednih proizvođača na regionalnoj razini.

Koprivničko-križevačkoj županiji dodijeljeno je 340.000 kuna za izradu projektno-tehničke dokumentacije za projekt Distributivnog centra za meso, a navedenim sredstvima će se izraditi studija izvodljivosti, analiza troškova i koristi te idejni projekt.

Ugovor su potpisali ministrica poljoprivrede Marija Vučković i zamjenik župana Ratimir Ljubić ispred Koprivničko-križevačke županije, a svečanosti su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, ravnateljica Uprave za poljoprivredno zemljište i biljnu proizvodnju i tržište Sandra Zokić te ravnatelj Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravko Barać.

- Oglas -

Također, ugovori su uručeni i Gradu Zagrebu te Zagrebačkoj županiji, a sredstva za projekte su osigurale i Osječko – baranjska, Vukovarsko – srijemska te Ličko – Senjska županija.

Program je koncipiran kao pomoć jedinicama područne (regionalne) samouprave za razvoj i jačanje održive poljoprivredne proizvodnje na njihovom području putem udruživanja lokalnih proizvođača, a od strane Ministarstva potpomognut je potporom za projektnu dokumentaciju.

Ugovori se odnose na jačanje infrastrukture potrebne za provođenje uzgojnih programa u području stočarstva te logističko–distributivne centre za voće i povrće, s naglaskom na povezivanju poljoprivrednih proizvođača u proizvođačke organizacije, kako bi bili konkurentniji na tržištu i otporniji na tržišne poremećaje, stoji na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti