Petak, 29. rujna 2023.

Koprivničko-križevačka županija za prijevoz osnovnoškolaca osigurala 7,9 milijuna kuna

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ovog vrijednog ugovora čime je omogućen kontinuitet osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike. Valja naglasiti da je potpisanim ugovorom obuhvaćen i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača

- Advertisement -

Župan Darko Koren i direktor tvrtke Čazmatrans Promet Damir Pavlović danas, u utorak, potpisali su ugovor o javnoj nabavi usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija za 2022. godinu.

Riječ je o prvom godišnjem ugovoru u sklopu okvirnog sporazuma za javnu nabavu usluge prijevoza učenika osnovnih škola nad kojima osnivačka prava ima Koprivničko-križevačka županija, i to za razdoblje od 2022. do 2024. godine, a koji je također potpisan danas, a kojim je predviđeno sklapanje tri godišnja ugovora o javnoj nabavi, priopćili su iz ureda župana.

Vrijednost prvog ugovora iznosi 7,9 milijuna kuna s PDV-om i odnosi se na kalendarsku 2022. godinu.

- Advertisement -

Župan Koren izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ovog vrijednog ugovora čime je omogućen kontinuitet osiguranja adekvatnih uvjeta za učenike.

Valja naglasiti da je potpisanim ugovorom obuhvaćen i prijevoz učenika u sklopu programa obuke neplivača koji Koprivničko-križevačka županija sufinancira za učenike trećih razreda na koprivničkim Gradskim bazenima Cerine.

Na potpisivanju ugovora, kojem su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek, pročelnik upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Darko Masnec te pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac bilo je govora o ugovoru o javnoj usluzi u koji će biti uključen i prijevoz redovitih učenika srednjih škola.

“S obzirom na to da je Koprivničko-križevačka županija spremna za potpisivanje ugovora s prijevoznicima i Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, župan Koren je podsjetio da je napravljena kompletna analiza autobusnih linija na našem prostoru (kojih je ukupno 75), kao i izračun raspoloživosti sredstava. Također, dodao je župan, jedna smo od županija koja najviše izdvaja za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola, što je dodatna prednost u kreiranju modela javnog prijevoza”, istaknuli su iz ureda župana.

Izračuni su pokazali da je na godišnjoj razini za javni linijski prijevoz potrebno 22 milijuna kuna za pokrivanje svih prijavljenih linija, pri čemu Koprivničko-križevačka županija u svom proračunu ima osiguranih 5,5 milijuna kuna, a 16,5 milijuna će osigurati Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti