Subota, 2. prosinca 2023.

Koronavirusom zaraženo novih 60 osoba, dvojica muškarca preminula

Ukupno imamo 18 preminulih osoba u Hrvatskoj od posljedica koronavirusa. Na raspiratoru imamo 35 bolesnika. Ukupno je hospitalizirano 352 bolesnika, a na današnji dan ih se oporavilo 167 – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš

- Advertisement -

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je u utorak u 14 sati najnovije podatke o broju i stanju oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj.

– U protekla 24 sata imamo 60 novozaraženih koronavirusom. U ovom trenutku imamo 1282 pozitivna nalaza. Prosječna životna dob oboljelih je 48,13 godina, 51 posto čine muškarci, a 49 žene. Nažalost, od ponedjeljka imamo dvoje novih preminulih, 91-godišnjaka u Šibeniku, koji je bio kronični srčani bolesnik, i 46-godišnjaka u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Dakle, ukupno imamo 18 preminulih osoba u Hrvatskoj sada od posljedica koronavirusa. Na respiratoru imamo 35 bolesnika. Ukupno je hospitalizirano 352 bolesnika, a na današnji dan ih se oporavilo 167 – rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Dodao je kako je i dalje epidemiološka linija u Hrvatskoj linearna.

- Advertisement -

– Zahvaljujemo svima onima koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli da naša epidemiološka situacija i dalje bude ovakva. Na današnji dan, Svjetski dan zdravlja, zahvaljujemo i svim našim zdravstvenim djelatnicima koji danonoćno pružaju svoje usluge i na taj način doprinose da je broj oboljelih čim manji i da je njihov uspjeh liječenja čim veći – kazao je Beroš, dodavši da je, nakon prošlotjednih četiri, u Hrvatsku stiglo još devet novih respiratora.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti