Subota, 22. lipnja 2024.

Košarkaši Podravca pripremaju se za novu sezonu: ‘Igranje u Prvoj ligi bio bi za sve nas prevelik zalogaj’

Iako su osvajanjem drugog mjesta u kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu, odigranim krajem travnja u Virju, izborili pravo nastupa u Prvoj košarkaškoj ligi, bijelo-crveni će se i ove sezone natjecati u drugoligaškoj konkurenciji

- Oglas -

Trostruki uzastopni prvaci Druge lige Sjever, košarkaši Podravca iz Virja, započeli su pripreme za svoju novu drugoligašku sezonu. Iako su osvajanjem drugog mjesta u kvalifikacijama za ulazak u Prvu ligu, odigranim krajem travnja u Virju, izborili pravo nastupa u Prvoj košarkaškoj ligi, bijelo-crveni će se i iduće sezone natjecati u drugoligaškoj konkurenciji.

– Nakon teško izborenog prvoligaškog statusa u konkurenciji još četiri prvaka drugih liga, našli smo se pred teškom odlukom. U razgovoru s najiskusnijim igračima u klubu došli smo do zaključka da bi igranje u Prvoj košarkaškoj ligi, a to je drugi rang natjecanja u Hrvatskoj, bilo za sve nas prevelik zalogaj i da je ukupno za klub bolje da odustanemo od tog natjecanja i ostanemo u Drugoj ligi. Naime, većina igrača prve ekipe opterećena je radnim obavezama, terenskim radom, novim obiteljskim obavezama, odlaskom na studije izvan mjesta prebivališta i drugim za treniranje i igranje ovako zahtjevne lige nepovoljnim okolnostima, što su uz kronični nedostatak financijskih sredstava bili razlozi zbog kojih je izvršni odbor kluba donio odluku da odustanemo od nastupanja u Prvoj košarkaškoj ligi – rekao je Damir Đegerec, predsjednik Podravca i dodao:

– Nadam se da se to neće nepovoljno odraziti na ukupno stanje u klubu, da ćemo se opet boriti za naslov prvaka u Drugoj ligi Sjever i pričekati povoljnije okolnosti za nastupanje u višem rangu natjecanja.

- Oglas -
Slavlje košarkaša Podravca iz Virja i njihova trenera Hrženjaka
Slavlje košarkaša Podravca iz Virja i njihova trenera Hrženjaka // Foto: KK Podravac Virje

Nakon te teške odluke donijete između dva prvenstva, košarkaši Podravca sada su u potpunosti okrenuti pripremama.

– Prije 10-ak dana prvi put smo se okupili i počeli pripreme za novu natjecateljsku sezonu. Računam na sve igrače iz prethodne sezone i nadam se da će, iako su neki izrazili želju da promjene sredinu i napuste klub, svi ostati na okupu. Ako se to ne dogodi sastav ćemo popuniti vlastitim rezervama, odnosno juniorima kluba. U novoj natjecateljskoj sezoni se nadam, prije svega, zdravlju svih igrača, njihovom angažmanu na dosadašnjoj razini, što će zbog njihovih novih privatnih, obiteljskih, radnih i studentskih obaveza biti teško ostvarivo. Ispunjenje ovih dvaju želja bi trebalo biti dovoljno da se ponovno upustimo u borbu za naslov prvaka, što će biti teško ponoviti jer su se neke ekipe pojačale – istaknuo je Mirko Hrženjak, legendarni trener Podravca.

Natjecateljska sezona košarkaša Podravca počinje Kup utakmicom u Križevcima protiv Radnika. Ždrijeb nije bio naklonjen najboljim momčadima iz prethodne sezone tako da se sastaju već u prvom kolu tog natjecanja. Prvenstvo Druge košarkaške lige Sjever počinje 7. listopada.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti