Nedjelja, 2. travnja 2023.

Kralj sevdaha Halid Bešlić dolazi na ovogodišnju Picokijadu u Đurđevac?

Picokijada se tradicionalno održava krajem lipnja, a pripreme za ovogodišnje izdanje već su u punom zamahu

Preporučujemo

Šuška se, šuška da bi na đurđevačkoj manifestaciji Picokijadi ove godine kao glavna zvijezda glazbenog dijela programa trebao nastupiti popularni kralj sevdaha Halid Bešlić.

Direktor gradske Turističke zajednice Mario Fuček za Glas Podravine nije htio potvrditi tu informaciju prije nego što će sve “imati crno na bijelo”. No, neslužbeno se doznaje da su pregovori u tijeku i ako “padne dogovor” sigurno je kako će koncert Halida Bešlića izazvati ogromno zanimanje ljudi iz cijele regije.

Picokijada se tradicionalno održava krajem lipnja, a pripreme za ovogodišnje izdanje u punom su jeku.

Podsjetimo, Grad Đurđevac je preko raspisanog poziva Ministarstva kulture i medija uspješno osigurao sredstva u iznosu od nešto više od 2600 eura za Legendu o Picokima.

Na raspisani javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu za programe zaštite i očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara prijavljeno je ukupno 147 programa. Grad Đurđevac je na javne pozive Ministarstva kulture i medija projekte aplicirao još tijekom prošle godine.

Napomenimo da su u ovoj kategoriji s područja Koprivničko-križevačke županije prijavljena smo četiri programa od kojih se čak dva odnose na područje Đurđevca.

Osim odobrenih sredstava Gradu Đurđevcu za Legendu o Picokima, odobrena su i sredstva Udruzi cimbalista Hrvatske iz Đurđevca za prezentaciju sviranja na cimbalima u iznosu od 1700 eura.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti