Subota, 18. svibnja 2024.

Krenule su pripreme za Socca Euro, vraća se Dino Kovač

Reprezentacija Hrvatske će u svibnju nastupiti u Moldaviji na Europskom prvenstvu gdje će braniti lani osvojenu broncu

- Oglas -

Nakon nekoliko mjeseci zasluženog odmora možemo najaviti kako uskoro kreće natjecateljski vrlo zahtjevna godina za Hrvatski socca malonogometni savez.

Reprezentacija Hrvatske će u svibnju nastupiti u Moldaviji na Europskom prvenstvu gdje će braniti lani osvojenu broncu. Osim naših reprezentativaca na najjačoj europskoj smotri nastupit će još 20 europskih reprezentacija.

Hrvatska je voljom ždrijeba izvučena u skupinu ”C”, a protivnici će joj biti Bugarska, Španjolska i Luksemburg. Naša reprezentacija nalazi se među pet najboljih europskih reprezentacija po koeficijentu ISF-a te se zahvaljujući tome našla u prvoj jakosnoj skupini uoči ždrijeba.

- Oglas -

Velika novost je povratak Dina Kovača na izborničko mjesto. Naime, dosadašnji izbornik Željko Ostrman najavio je Savezu kako zbog poslovnih obveza neće moći voditi reprezentaciju u Moldaviji te se vodstvo Saveza okrenulo svom već provjerenom suradniku koji je reprezentaciju vodio na prva dva Svjetska prvenstva, u Portugalu 2018. te u Grčkoj 2019. godine.

– Zahvaljujemo Željku Ostrmanu na sjajnim rezultatima koje je s reprezentacijom ostvario u svojem četverogodišnjem mandatu, s posebnim naglaskom na prošlu godinu. Računamo na nastavak suradnje i u budućnosti, a sada se okrećemo novim izazovima s vrlo iskusnim Dinom Kovačem na klupi te mu želimo puno sreće na Euru u Moldaviji – izjavio je Vedran Prga ispred Hrvatskog Socca malonogometnog saveza.

Dino Kovač će uskoro objaviti popis putnika na moldavski EuroCup, a treba napomenuti kako je njegov prethodnik Željko Ostrman postavio visoko podignutu ljestvicu koju neće biti lako nadmašiti.

Hrvatski reprezentativci će u 2024. godini ponovno nastupati u sportskoj opremi branda JAKO. Suradnja je bila uspješna na obostrano zadovoljstvo te je produžena za još godinu dana, a naši reprezentativci, kao i stručni stožer, dobit će potpuno novu liniju opreme.

Za kraj napomenimo da krajem studenog slijedi kruna ovogodišnje sezone, a radi se o Svjetskom prvenstvu koje će se ove održati u Omanu. Podsjetimo, na posljednjoj svjetskoj smotri Hrvatska je osvojila sjajno četvrto mjesto.

- Oglas -

Također, aktualni klupski prvaci Europe su igrači NK Victory iz Vrsara, a ove godine najbolje hrvatske momčadi pokušat će ostvariti što bolji plasman u Ligi prvaka koja će se održati u listopadu na vrlo atraktivnoj lokaciji na otoku Kreta u Grčkoj.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti