Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.

Nezavisni Željko Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima Domovinskog pokreta

Lacković je na jučerašnjim parlamentarnim izborima, u IV. izbornoj jedinici sa šestog mjesta i s preferencijalnih 16,71 posto glasova, prema neslužbenim rezultatima, ponovno ušao u Sabor nakon mandata pauze

- Oglas -

Nezavisni Željko Lacković koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvoji saborski mandat, rekao je u četvrtak Hini da neće solirati nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.

Dodao je da će preferirati one kojima je prioritet rast standarda građana, a ne ideološka pitanja. No, krajnji sud o tome hoće li biti pozicija ili opozicija donijet će pregovarački tim, rekao je.

Nije želio otkriti jesu li prema DP-u i njegovim partnerima već upućeni pozivi za sastavljanje nove vlade.

- Oglas -

Upitan kome je osobno skloniji u pregovorima, HDZ-u ili SDP-u, Lacković je rekao da je ‘njegov stav prema SDP-u i HDZ-u ostao isti’, dodavši da su to ‘potrošene politike koje očito još uvijek dominiraju kod birača’.

Lacković je na jučerašnjim parlamentarnim izborima, u IV. izbornoj jedinici sa šestog mjesta i s preferencijalnih 16,71 posto glasova, prema neslužbenim rezultatima, ponovno ušao u Sabor nakon mandata pauze. Prije toga Lacković (NZ) je bio saborski zastupnik od 2016. do 2020., kao zamjena zastupnika Milana Bandića.

Mišel Jakšić dobio više od 12 i pol tisuća preferencijalnih glasova, Željko Lacković gotovo četiri i pol tisuće

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti