Nedjelja, 16. svibnja 2021.

Križevački atletičari ostvarili plasman na državnu završnicu Plazma sportskih igara mladih

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt Youth Sports Fair Chance

Preporučujemo

U nastavku sezone Plazma Sportskih igara mladih Križevci su ugostili veliki atletski turnir.

Veliko sportsko-edukativno održalo se u ponedjeljak u dvorani OŠ Ljudevita Modeca. Mlade križevačke atletičarke i atletičari iz osnovnih škola s područja Križevaca, te mali gosti iz Svetog Ivana Žabno borili su se za plasman na državnu završnicu.

Plamen Igara zapalili su Sandro Novosel, pročelnik gradskog Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, socijalnu skrb, sport, nacionalne manjine i turizam i predstavnici Plazma Sportskih igara mladih.

Put u Savudriju krajem lipnja ostvarili su Filip Dretar, Klara Rađa, Petar Kuzmić i Pia Sertić.

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom te sprječavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt Youth Sports Fair Chance.

Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje doprinose širenju poruka poštovanja, borbe protiv diskriminacije i rasizma te prevencije svih oblika nasilja u sportu.

Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz 6 partnerskih zemalja, a sufinanciran  je od strane Erasmus+ Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.

Do današnjeg su se dana Igre razvile u najmasovniju amatersku sportsku manifestaciju u Europi koja godišnje okuplja više od 202.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika.

Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika.

Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 24 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Foto: Plazma sportske igre mladih

Najnovije objave