Petak, 3. veljače 2023.

Kruno Lovrek uoči povijesnog gostovanja Hajduka u Cvetkovcu: ‘Bit će to prekrasan sportski dan koji će se pamtiti’

Većini naših igrača ovo će biti utakmica karijere, ipak se protiv Hajduka ne igra svaki dan, ali odmah ćemo stati na loptu i reći da rezultat nije primaran. Naravno to ne znači da ćemo na teren istrčati bez motiva, međutim važniji je sami događaj koji će biti velik za sve posjetitelje, rekao je Lovrek

Preporučujemo

Bliži se veliki dan za mali Cvetkovec, selo kojeg su Josip Mađarić i suradnici iz Nogometnog kluba Tehničar učinili nacionalno poznatim.

U srijedu u Cvetkovcu gostuje splitski Hajduk u utakmici šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Početak je u 15.30 sati, a susret je najavio bivši napadača Hajduka i aktualni igrač i pomoćni trener Tehničara iz Cvetkovca Kruno Lovrek.

– Nakon nešto više od mjesec dana, na Stari breg konačno dolazi splitski Hajduk. Puno se pričalo o toj utakmici koja je bez ikakve sumnje najveća u povijesti NK Tehničar i samog mjesta Cvetkovec. Odaziv na utakmicu je zaista golem, Cvetkovec će u srijedu biti glavno nogometno središte naše županije, a vjerujem i šire – rekao je Lovrek.

kruno Lovrek u dresu Tehničara iz Cvetkovca
Kruno Lovrek u dresu Tehničara iz Cvetkovca // Foto: Zvonimir Markač

Nije ni čudo da su rezultati Tehničara u ostalim natjecanjima u posljednjih par nastupa bili malo slabiji, ipak je Hajduk cijelo vrijeme bio u mislima. Što Cvetkovčani mogu napraviti protiv velikog favorita iz Splita?

– Većini naših igrača ovo će biti utakmica karijere, ipak se protiv Hajduka ne igra svaki dan, ali odmah ćemo stati na loptu i reći da rezultat nije primaran. Naravno to ne znači da ćemo na teren istrčati bez motiva, međutim važniji je sami događaj koji će biti velik za sve posjetitelje.

Lovreku će se probuditi emocije, s Bijelima je osvojio njihov posljednji naslov prvaka Hrvatske.

– Mogu reći da je i meni osobno drago što na Stari breg dolazi baš Hajduk, moj bivši klub koji iza sebe uvijek ima vojsku navijača koja će bez ikakve sumnje uveličati utakmicu samim svojim dolaskom. Utakmica protiv Hajduka nagrada je za desetogodišnji sustavni i uspješni rad, počevši od prvog dana, pa do osvajanja Županijskog kupa i pobjedu u pretkolo Kupa protiv NK Mladosti iz Petrinje. Bit će to jedan prekrasan sportski dan i vjerujem da će sve generacije pamtiti gostovanje Hajduka u Cvetkovcu.

Kruno Lovrek
Kruno Lovrek s peharom Županijskog kupa // Foto: Ivan Brkić/Glas Podravine

Očekuje se u srijedu u Cvetkovcu više od tri tisuće ljudi, a policija je utakmicu označila visokorizičnom te će domaćin morati osigurati povećani broj zaštitara.

– Naravno, i ovim putem pozivamo sve da nas dođu podržati i da svi skupa napravimo jednu pravu nogometnu atmosferu te da pokažemo da i ‘mali’ klubovi mogu ugostiti najveće hrvatske nogometne klubove, što Hajduk tradicijski zaista jest – zaključio je Kruno Lovrek.

Dodajmo i da će ta utakmica ujedno biti Lovrekov oproštaj od aktivne igračke karijere, u budućnosti se namjerava posvetiti trenerskom poslu.

Svi oni koji iz nekog razloga sutra neće moći doći na Stari breg, prijenos utakmice Tehničara i Hajduka mogu pratiti na MAXSportu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti