Četvrtak, 21. listopada 2021.

Kuća podrške ‘Mali princ’ u Đurđevcu za smanjenje nejednakosti osoba s teškoćama u razvoju

Korisnik projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji "Mali princ", a partneri na projektu su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac

Preporučujemo

Kuća podrške “Mali princ” projekt je koji je nastao s ciljem promicanja socijalne uključenosti i smanjenja nejednakosti osoba s teškoćama u razvoju kroz poboljšani pristup socijalnim uslugama te prelazak s institucionalne skrbi na skrb u zajednici.

Korisnik projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ”, a partneri na projektu su Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac.

Logo Mali princ

Projekt je vrijedan 14.197.233,46 kuna i u potpunosti je financiran od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”

Projekt je započeo 2016. godine kupnjom nekretnine u Ulici kralja Tomislava u Đurđevcu. Zgrada se nalazi u susjedstvu školskog Odjela za učenike s teškoćama u razvoju te će na taj način učenicima s teškoćama u razvoju prelazak iz škole u udrugu biti znatno olakšan.

Nakon što je kupljeno zemljište te uklonjen objekt, započeta je izrada projektno-tehničke dokumentacije te je ishođena građevinska dozvola. Projektom će se izgraditi i potpuno opremiti objekt površine 565 m2. Unutar objekta bit će organiziran poludnevni boravak namijenjen članovima i korisnicima udruge čime se omogućava socijalizacija i integracija u društvo, a time i prevenira institucijska skrb.

Kuća podrške Mali princ

U dvorišnom prostoru uredit će se prostor za slobodno vrijeme te okoliš s vodenim igralištem. Također, kroz projekt će se osigurati prostor za uslugu organiziranog stanovanja, odnosno stambena zajednica. Puni kapacitet stambene zajednice predviđen je za osam osoba. Nabavit će se i specijalizirana oprema uključujući i vozilo za prijevoz osoba s teškoćama u razvoju.

U prostorima utvrde Stari grad je 29. lipnja 2021. održana početna konferencija projekta i svečano potpisivanje ugovora za izvođenje radova na izgradnji objekta.

Početna konferencija projekta u Đurđevcu

Ugovor je sklopljen s poduzećem GT-Jura d.o.o. kao najpovoljnijim ponuđačem u provedenom postupku javne nabave, a rok za završetak radova je godinu dana.

Održano je i svečano polaganje kamena temeljca te se započelo s izvođenjem radova.

_____________________________________________

Osnovne informacije o projektu:

Naziv projekta: Kuća podrške “Mali princ”, KK.08.1.3.04.0021

Naziv korisnika: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ”

Partneri:

Grad Đurđevac

Centar za socijalnu skrb Đurđevac

Ukupna vrijednost projekta: 14.197.233,46 kuna

EU sufinanciranje projekta: 14.197.233,46 kuna

Razdoblje provedbe projekta: 26.4.2016.-26.5.2023.

Sadržaj članka isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”

Eu fondovi

Najnovije objave