Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

Legendarni Velimir Zajec dolazi u Križ u sklopu jesenske turneje promocije svoje biografije

Drago mi je da dolazimo u Križ jer u ovakvim malim sredinama koje vole Dinamo uvijek imamo sjajne reakcije publike, istaknuo je Zajec i pozvao sve da na promociju dovedu svoju djecu, nove generacije Dinamovaca

- Advertisement -

Legendarni Velimir Zajec stiže u Općinu Križ. Ipak, neće se primiti nogometne lopte i pokazati neku od brojnih bravura kojima je sedamdesetih i osamdesetih godina oduševljavao kao kapetan Dinama, već će u Galeriji Križ u ponedjeljak, 9. listopada, s početkom u 18 sati promovirati svoju hit biografiju Zeko. Knjiga je dosad prodana u više od 2000 primjeraka i pobrala je brojne komplimente sportske, ali i šire javnosti.

“Ovo je početak nove, jesenske turneje u kojoj ćemo obići nekoliko gradova i mjesta u okolici Zagreba koji su poznati kao Dinamove utvrde. Drago mi je da dolazimo u Križ jer u ovakvim malim sredinama koje vole Dinamo uvijek imamo sjajne reakcije publike. Prije nekoliko mjeseci smo imali promocije po Slavoniji i bilo je sjajno, uživao sam razgovarajući s Dinamovcima, podsjetili su me na brojne epizode iz igračke i trenerske karijere koja sam već zaboravio. Ono kaj mi je bilo još bolje su pitanja klinaca iz publike na promocijama i zato pozivam sve da dovedu svoju djecu, nove generacije Dinamovaca”, najavio je Zajec svoj dolazak u Križ.

Sanjin Španović i Velimir Zajec
Autor biografije ‘Zeko’ Sanjin Španović i Velimir Zajec // Foto: Promo fotografija

Uz Zeku na promociji će o knjizi govoriti i njen autor, nekadašnji novinar i TV voditelj Sanjin Španović.

- Advertisement -

Nakon promocije, Velimir Zajec će svima prisutnima potpisivati primjerke knjige koja će se moći kupiti po promotivnoj cijeni od 40 eura te se slikati s obožavateljima. Ulaz je besplatan, priopćili su iz Općine Križ.

Knjiga o Zajecu izašla je na 40. obljetnicu Dinamovog osvajanja naslova prvaka, a ove godine u sklopu promocija, osim tog uspjeha, prigodno će se prisjetiti još jednog trofeja Dinama.

– Ove godine je inače i 40. godišnjica od našeg osvajanja naslova pobjednika Kupa 1983. godine. To je bio posljednji naslov Dinama u nekadašnjoj državi i nama svima vrlo dragi trofej s obzirom na to da smo s njime potvrdili snagu naše legendarne generacije. Do trofeja nas je i tada, kao i 1982., vodio naš legendarni Ćiro kojeg ćemo se rado prisjetiti na svim ovim promocijama u Dinamovim gradovima kao oca naših uspjeha – dodao je Zajec.

Na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

Također, u knjizi se nalazi i više od 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti.

- Advertisement -

Ima li bolje pozivnice?

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti