Petak, 19. kolovoza 2022.

Liga prvakinja: Podravka Vegeta nastavila po starom, Borussia se prošetala Bepovom dvoranom

U 23. minuti ispisana je nova stranica Podravkine europske povijesti. Dijana Mugoša postigla je 4000. pogodak koprivničkoga kluba u Ligi prvakinja. Bio je to lijep gol za lijep jubilej, samo je sedam drugih klubova uspjelo stići do te brojke

Preporučujemo

Nastavljena je Liga prvakinja, Podravka Vegeta je danas u ŠSD ‘Josip Samaržija – Bepo’ ugostila Borussiju Dortmund.

Skupilo se na tribini više od 300 ljudi, a atmosfera je bila prilično mirna, kao ranije na utakmicama domaćeg prvenstva.

Podravka je bila oslabljena neigranjem ozlijeđenih Larisse Kalaus, Dijane Iline i Nikoline Zadravec, dok je gošćama nedostajala ozlijeđena kapetanica Alina Grijseels (slomljen nos).

Nisu Koprivničanke dobro ušle u utakmicu. U obrani je nedostajalo agresivnosti, u napadu je protok lopte bio spor, teško se dolazilo do situacija za čisti udarac. S druge strane, obrana njemačke ekipe bila je agresivna i pokretljiva, a napad efikasan.

Rano je Podravkin trener Goran Mrđen iz igre izvadio Leu Franušić, a nije se proslavila ni Bianca Bazaliu, pa su priliku u napadu dobile Selena Milošević i krilna igračica Korina Karlovčan.

Semafor nije nudio zadovoljstvo domaćoj publici; Borussia je u 20. minuti povela 3:8, a do poluvremena je povećala prednost na +7.

U 23. minuti ispisana je nova stranica Podravkine europske povijesti. Dijana Mugoša postigla je 4000. pogodak koprivničkoga kluba u Ligi prvakinja. Bio je to lijep gol za lijep jubilej, samo je sedam drugih klubova uspjelo stići do te brojke.

Turske sutkinje nisu se proslavile. Nisu držale kriterij, pritom su u nekoliko navrata teško oštetile domaći sastav. Trener Goran Mrđen je na to reagirao, možda i preintenzivno, ali primjedbe su mu bile na mjestu. Nije to bila razina suđenja dostojna Lige prvakinja, ali nije ni prvi put da se to događa Podravki posljednjih godina. Zbog čega, ne znamo, postoje ljudi koji bi o tome trebali voditi računa…

Nije se Podravka predavala u nastavku te je u 45. minuti uspjela smanjiti rezultat na -4 (17:21). Pojavila se tada mala nada da bi hrvatske prvakinje mogle i do pozitivnog rezultata, ali je Borussia u ovom trenutku ipak u boljoj formi i na tetrenu djeluje bolje i opasnije.

Podravkašice su bile prilično nemoćne, nije ni Mrđen u kratkom vremenu i s nekompletnom ekipom uspio napraviti pomak. Sve skupa ne izgleda dobro, i očito je da će se trebati dosta toga promijeniti za sljedeću sezonu. Ova je već na nekiu način otpisana…

Nakon ovog poraza jasno je da Podravka u nastavku sezone neće moći izboriti prolaz skupine u Ligi prvakinja. U 10. kolu slijedi gostovanje kod Esbjerga u Danskoj, utakmica je na rasporedu u nedjelju u 14 sati.

PODRAVKA VEGETA – BORUSSIA DORTMUND 24:32 (10:17)
KOPRIVNICA – Školsko sportska dvorana ‘Josip Samaržija Bepo’. Gledatelja 350. Sutkinje: Pinar Hatipoglu i Mehtap Sinsek (Turska).
PODRAVKA VEGETA: Tucaković, Dumanska (13); Turk 2, Karlovčan 2, Popović, Strugar, Milošević 2(2), Milosavljević 7(1), Megerle, Mugoša 3, Franušić 3, Buljan, Šenvald 2, Stelmah, Bazaliu 3. TRENER: Goran Mrđen.
BORUSSIA DORTMUND: Kohorst, Ten Holte (13); Berger 4, Sando 2, Zschocke 4, Van Zijl 3, Moreno, Kücükylidiz 2(1), Abdulla 3, Freriks 6, Van der Heijden 5, Ronning 3, Uscinowicz. TRENER: Andre Fuhr.
SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(3), Borussia Dortmund 3(1).
ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 14 min, Borussia Dortmund 6 min.
IGRAČICA UTAKMICE: Merel Frefiks.

Cijelu fotogaleriju s utakmice pogledajte OVDJE.

- Advertisement -

Najnovije objave