Petak, 1. prosinca 2023.

Ludbreški branitelj s kolegama propješačio od Vukovara do Pelješkog mosta

Nenad Kamenar, Božidar Sambolec, Miljenko Varga i Ludbrežanin Krasnodar Špoljarić hodali su od grada Vukovara do Pelješkog mosta

- Advertisement -

Četvorica hrvatskih branitelja s varaždinskog područja, veterana, časnika i dočasnika HV-a u mirovini uputili su se prije nešto više od mjesec dana pješke na put dugačak više od 1100 kilometara.

Nenad Kamenar, Božidar Sambolec, Miljenko Varga i Ludbrežanin Krasnodar Špoljarić hodali su od grada Vukovara do Pelješkog mosta.

Nihov je cilj bio obilježiti otvaranje Pelješkog mosta i spajanje juga Hrvatske s ostatkom države, a u čemu su i uspjeli.

- Advertisement -

– Sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Sretni smo što smo danas ovdje, a vjerujem kako još uopće nismo sigurni koliko je kilometara iza nas. Dio smo važnog, povijesnog događaja i svaki trenutak i prijeđeni kilometar je vrijedio toga – rekao je Krasnodar Špoljarić za službenu stranicu Grada Ludbrega.

Na putu kojim su spojili istok, sjever i jug Hrvatske, branitelji su prošli kroz 13 županija, odnosno 30 gradova i općina. U dobrom društvu uz tako značaj cilj za njih nisu postojale prepreke…

Branitelji ispred Pelješkog mosta
Branitelji ispred Pelješkog mosta // Foto: ludbreg.hr
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti