Četvrtak, 18. travnja 2024.

Ludbreški Lukom smanjuje cijene grobne naknade za 10 posto, direktor Horvat: ‘Veće smanjenje nije moguće’

Trenutačno imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza, ističe Krešimir Horvat, direktor Lukoma, koji je na toj poziciji nepuna tri mjeseca

- Oglas -

U ludbreškom gradskom komunalnom poduzeću Lukom najavili su smanjenje cijena grobnih naknada.

Valja podsjetiti da su krajem 2022. godine građani primili uplatnice s dvostruko većom cijenom komunalne usluge.

– Dobili smo suglasnost ludbreške gradske uprave o smanjenju grobne naknade za 10 posto. U ovom trenutku veće smanjenje nije moguće jer imamo dosta planiranih investicija, posebice na samom groblju. Trenutačno tako imamo radove na dva groblja, gradskom u Ludbregu i mjesnom u Selniku. Na obje lokacije u tijeku je bojanje grobnih kuća, a uskoro krećemo i s uređenjem staza. U Selniku će biti šljunčane, dok će dio staza u Ludbregu imati tlakavce – pojašnjava Krešimir Horvat, direktor Lukoma, koji je na toj poziciji nepuna tri mjeseca. Usto je kao županijski vijećnik promijenio i političke boje. Iz Čačićevih Reformista prešao je u Nezavisnu platformu Sjever koju predvodi međimurski župan Matija Posavec. U njoj je i ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić, a naša saznanja govore da će Bilić biti odmah iza Posavca na listi za Sabor.

- Oglas -
Krešimir Horvat
Krešimir Horvat // Foto: Grad Ludbreg

Stranka Radimira Čačića u priopćenju je sredinom prosinca istaknula da Krešimir Horvat “besramno mijenja stranačku pripadnost za radno mjesto direktora komunalnog poduzeća Lukom”.

Kako bilo, vratimo se mi još malo na temu groblja. Iz gradske uprave, naime, navode da su kraj gradskog groblja u Ludbregu započeli i radovi na pripremi budućeg rasadnika.

– U fazi smo navoza zemlje, a stavljen je i kompost. Ideja je da u početnoj fazi rasadnik služi za potrebe komunalnog poduzeća, a kasnije je u planu i širenje. U nekoj sljedećem razdoblju tako planiramo napraviti plastenik te krenuti s hidroponskim uzgojem povrća – najavljuje Horvat, koji je inače i predsjednik ludbreške udruge vinogradara Trsek.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti