Subota, 15. lipnja 2024.

MALI-VELIKI ‘RASINJSKI VATROGASCI’ Ista ekipa, samo 20 godina starija, na istom mjestu i u istim pozama

Stoje: Tomislav Belaj, Erik Vidović, Karlo Kladić, Karla Balija, Patrik Hadelan, Elizabeta Namjesnik; sjede: Marin Balija, Filip Tetec; čuče: Janja Belaj, Lana Tetec

- Oglas -

Pred 20 godina Dobrovoljno vatrogasno društvo Rasinja je, kako se tada govorilo, imalo najljepši kalendar. Krasila ga je fotografija najmlađe djece njihovih članova. Neki još tada nisu ni prohodali, ali vatrogasna oprema im je od najmlađih dana privlačila pažnju.

Kako to obično biva, kada je u pitanju fotografiranje djece, mame su u pozadini i ‘ordiniraju’ – svaka pokušava fokus djeteta usmjeriti na fotoaparat.

Mališani s područja Rasinje s vatrogasnom opremom prije 20 godina slikali su se za kalendar
Mališani s područja Rasinje s vatrogasnom opremom prije 20 godina slikali su se za kalendar // Foto: DVD Rasinja

“Zbog galame, uzbuđenja i smijeha koji je vladao u tom trenutku sretni smo da uopće imamo bilo kakav foto zapis i barem jedan pogled u kameru. Šalu na stranu, ove godine uspjeli smo ponovno okupiti istu ekipu, samo 20 godina stariju, i napraviti fotografiju u istim okolnostima, identičnim pozama”, poručuju iz DVD-a Rasinja.

- Oglas -

Naravno, ništa nije prošlo bez mama koje su i ovog puta imale glavnu riječ iza fotoaparata. Opet je bilo i galame i smijeha, a ovog su puta dodale i suze. Suze radosnice, suze ponosnice.

Mladi iz Rasinje 20 godina nakon fotografiranja za kalendar
Mladi iz Rasinje 20 godina nakon fotografiranja za kalendar // Foto: DVD Rasinja

“Hvala mama i tatama što su ovu slatku dječicu s prve fotografije ‘formirali’ u divne, snažne, vrijedne i savjesne mlade, najprije ljude, a onda i vatrogasce. Hvala i inicijatorici ovih fotografija, našoj članici Silviji Tetec”, poručuju rasinjski vatrogasci i najavljuju već kako će istu ekipu u istim pozama fotografirati ponovno za 10 godina.

Stoje: Tomislav Belaj, Erik Vidović, Karlo Kladić, Karla Balija, Patrik Hadelan, Elizabeta Namjesnik; sjede: Marin Balija, Filip Tetec; čuče: Janja Belaj, Lana Tetec.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti