Petak, 19. srpnja 2024.

Maloljetni Fabijan i Sebastijan s Ivanom (28) iz hladnog jezera izvukli nesretnog ribolovca i spasili mu život

Da su ga spasili u pravom trenutku govori i činjenica da je nesretni muškarac bio pothlađen i u komatoznom stanju zbog čega je zadržan u bolnici na liječenju

- Oglas -

Reakcija koja zaslužuje svaku pohvalu prisebnost je dvojice maloljetnika Fabijana Oršuša i Sebastijana Novaka te Ivana Oršuša (28), koji su u nedjelju ujutro promrzlog i pothlađenog starijeg muškarca koji je bio u ribolovu izvukli iz vode na šljunčari nedaleko od Domašinca.

Nazvali su hitnu pomoć, a stariji mladić je nemoćnom muškarcu pružao prvu pomoć do dolaska hitne. Da su ga spasili u pravom trenutku govori i činjenica da je nesretni muškarac bio pothlađen i u komatoznom stanju zbog čega je zadržan u Županijskoj bolnici u Čakovcu na liječenju.

Ovaj hrabri čin mladića, potvrdio je za Međimurske novine i Miroslav Oršuš, Fabijanov otac, koji je i ustupio fotografije mladića Fabijana i Sebastijana.

- Oglas -

– Mladići ni i u jednom trenutku nisu dvojili te su odvažnom i hrabrom reakcijom izvukli muškarca iz hladne vode, a odmah potom mobitelom o događaju izvijestili hitnu pomoć i policiju. Mladićima je u pomoć priskočio i 28-godišnjak koji je započeo s oživljavanjem unesrećenog – priopćili su iz Policijske uprave međimurske.

Ubrzo nakon upućenog poziva na mjesto događaja stigla je hitna medicinska pomoć te su preuzeli daljnju medicinsku skrb i unesrećenog prevezli u Županijsku bolnicu Čakovec.

Kako stoji u priopćenju Policijske uprave međimurske, naknadno je utvrđen identitet starijeg muškarca, a liječničkim pregledom nisu utvrđene ozljede koje bi upućivale na nasilan događaj povezan s počinjenjem kaznenog djela.

Hrabri maloljetnici iz hladne vode izvukli muškarca i brzom reakcijom mu spasili život

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti