Nedjelja, 21. travnja 2024.

Marina Tomac-Rojčević dobitnica godišnje nagrade za doprinos u razvoju školskog sporta

Velika je čast, ali i odgovornost biti nositelj ove prekrasne nagrade. Puno hvala Gimnaziji Fran Galović i Školskom Športskom Savezu Koprivničko-Križevačke županije na nominaciji te Hrvatskom školskom sportskom savezu na dodjeli ove nagrade, istaknula je profesorica Marina Tomac-Rojčević

- Oglas -

Marina Tomac-Rojčević, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović dobitnica je Godišnje nagrade za doprinos u razvoju školskog sporta u Republici Hrvatskoj u školskoj godini 2020./2021. koju joj je dodijelio Hrvatski školski sportski savez, a uručio predsjednik Saveza Nikola Perković.

Predlagatelji za nagradu bili su Gimnazija Fran Galović i Županijski športski školski savez Koprivničko-križevačke županije, a svečana dodjela održana je 20. prosinca u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Marina Tomac-Rojčević
Foto: Hrvatski školski sportski savez

Kako je sve krenulo? Naime, pandemija koronavirusa i stroge epidemiološke mjere vezane za nju dovele su do zastoja u mnogim aktivnostima pa tako i u sportu, a isto se odrazilo i na školska sportska natjecanja i izvannastavne aktivnosti.

- Oglas -

Takva situacija bila je poprilično izazovna za profesore tjelesne i zdravstvene kulture pa tako i za profesoricu Marinu Tomac-Rojčević koja je s gimnazijskim timom profesora odlučila poduzeti sve korake kako bi se učenici u ‘novim’ uvjetima što više kretali na otvorenom prostoru.

Naime, osmislili su Interreg projekt Ecooperation gdje su učenici boravili na otvorenom te učili veslati na kajacima, a profesorica je završila posebnu edukaciju kako bi mogla metodički pripremiti učenike za naporno veslanje od 8 kilometara.

I to nije sve. Uključila se u još dva Erasmus+ projekta, Cemlo i Fit4thought. U Cemlu je s učenicima odlazila na pješačke rute, učila ih vezivanje planinarskih čvorova i orijentaciji na otvorenom.

Učenici su u ovom projektu u jednom tjednu propješačili ukupno 68 kilometara, a profesorica je i za ovaj projekt morala proći posebnu edukaciju i steći licencu.

Kroz projekt Fit4thought napisala je prvi stručni rad, vezan na kineziterapiju koji prezentiran u digitalnom obliku, a zapravo je primjer online nastave tjelesne i zdravstvene kulture.

- Oglas -

U ovom zaista zanimljivom projektu, profesorica je nastojala da učenici zapravo vježbaju zajedno s njom preko video poziva što je bilo važno jer su tada provodili oko 10 sati dnevno u sjedećem položaju koji je dovodio do oslabljene cirkulacije i različitih loših držanja tijela.

Potrebno je istaknuti kako je imenovanjem posebne komisije nadležnog Ministarstva u prošloj školskoj godini profesorica Tomac-Rojčević postigla najveće napredovanje u struci postavši izvrsna savjetnica, a iste je godine imenovana i voditeljicom županijskog stručnog vijeća tjelesne i zdravstvene kulture za srednje škole.

Osim redovnog rada u Gimnaziji Fran Galović, profesorica je aktivna u radu u sportu s predškolskom i školskom djecom u Zajednici sportskih udruga grada Koprivnice i u Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije.

“Velika je čast, ali i odgovornost biti nositelj ove prekrasne nagrade. Puno hvala Gimnaziji Fran Galović i Školskom Športskom Savezu Koprivničko-Križevačke županije na nominaciji te Hrvatskom školskom sportskom savezu na dodjeli ove nagrade”, istaknula je profesorica Marina Tomac-Rojčević.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti