Utorak, 9. kolovoza 2022.

Mateo Kocijan uoči ogleda s prvakom: ‘Dinamo je favorit, ali nećemo se predati’

Kocijan je rodom iz Sigeca kraj Koprivnice, nakon Slavenove škole nastupa je za Mladost iz Sigeca, a u Tehničaru iz Cvetkovca bio je najbolji igrač. Prošlog ljeta priključio se Slavenu koji je odlučio dati više prilike domaćim igračima, no cijelo je proljeće propustio zbog neugodne ozljede

Preporučujemo

Iako je svojim pogotkom osigurao Slavenu Belupu sva tri boda na prvenstvenoj premijeri u Varaždinu, Mateo Kocijan ostao je skroman kao i uvijek.

– Ma nisam nikakav junak, ali sigurno da mi je drago, pogotovo nakon ove ozljede zbog koje sam dugo mirovao. Nagradilo me na najbolji mogući način – rekao je Mateo za Sportske novosti.

Kaže kako mu trener Zoran Zekić nije rekao neka zabije gol prije nego je ušao u igru početkom nastavka.

– Ha ha, nije to rekao, no možda se i on nadao nečem sličnom. Trener Zekić daje priliku svima, pa tako i meni, na kraju je ispalo tako kako je ispalo, odlično za sve nas.

Nakon Bosecovog dodavanja tukao je Kocijan lijevom nogom. Nije to bio previše jak udarac, ali je ‘kumovao’ vratar Varaždina Oliver Zelenika koji je i prije i poslije toga branio izvrsno.

– U tom trenutku činilo mi se najbolje da pucam, to sam i napravio. Lijeva noga mi je inače slabija, ali nije da nisam i ljevicom zabio neke golove, doduše u nižim rangovima natjecanja…

Mateo Kocijan
Mateo Kocijan // Foto: Facebook NK Slaven Belupo

Kocijan je rodom iz Sigeca kraj Koprivnice, nakon Slavenove škole nastupao je za Mladost iz Sigeca i Borac iz Imbriovca, a u Tehničaru iz Cvetkovca bio je najbolji igrač. Prošlog ljeta priključio se Slavenu koji je odlučio dati više prilike domaćim igračima, no cijelo je proljeće propustio zbog neugodne ozljede.

– Okrenulo se puno toga u mom životu. Dok se najmanje nadaš, neke stvari ti se ostvaruju. Nažalost, imao sam dosta problema na proljeće, nije me bilo zbog stres-frakture fibule. Upalila mi se kost, vjerojatno od treniranja na umjetnoj travi. Moralo se čekati da se upala smiri, a to je dosta duga stanka, pa sam pauzirao dulje vrijeme. No, sad sam se vratio i nagradilo me na najbolji mogući način. Idemo dalje, neka me samo ozljede zaobiđu – rekao je Mateo.

Kaže kako je dobio puno čestitki nakon Varaždina, a iznio je i razmišljanja uoči subotnjeg gostovanja Dinama u Koprivnici.

– Svi znamo tko nam dolazi, Dinamo je ponovno favorit za osvajanje prvog mjesta u HNL-u. Međutim, nećemo se predati, mislim da smo i u prošloj sezoni pokazali da se i njima mogu uzeti bodovi – zaključio je Kocijan u razgovoru za Sportske novosti.

Kocijanov doprinos komentirao je na konferenciji za novinare i trener Slavena Belupa Zoran Zekić.

– Mislim da njega vole svi. Ja bih volio da imamo 10 Podravaca, ali genetski kod nam to ne dozvoljava trenutno. Zaista ga svi vole u momčadi i poštuju ga, zato što je pošten i karakteran dečko. Ja ga ne znam kao klinca, kažu da je bio dobar, ne znam što mu se događalo u tom nizu godina u amaterskom nogometu, ali to je manje bitno. Baš lijepa stvar, čak i pomalo filmska, da čovjek koji se ostavio ozbiljnijeg razmišljanja o nogometu uđe i riješi sjeverni derbi, zabio je gol i imao još dvije prilike, i to nakon što je šest mjeseci bio ozlijeđen. U drugom poluvremenu sve opasne situacije je kreirao on. To je još jedan pokazatelj da svi mogu doći do svoje prilike samo poštenim radom – istaknuo je Zekić.

- Advertisement -

Najnovije objave