Subota, 18. svibnja 2024.

Medicinsko osoblje koprivničke bolnice ide u Dom za starije na ispomoć

Stožeru je stigla zamolba Doma za starije i nemoćne za omogućavanjem organizirane i kontrolirane šetnje za korisnike stanarskog dijela unutar okvira Doma koji su tijekom proteklog vremena svi testirani i s negativnim nalazima na koronavirus...

- Oglas -

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije u četvrtak je održao redovnu koordinaciju na kojoj su razmijenjene aktualne informacije o epidemiološkoj slici županije te o tijeku provođenja odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite i mjera Vlade za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Zamjenica načelnika Stožera Melita Ivančić podnijela je izvješće o mjerama koje provode općinski i gradski stožeri civilne zaštite, a koje su svakog dana dužni dostaviti Županijskom centru 112. Ravnatelji i predstavnici zdravstvenih ustanova izvijestili su kako ustanove funkcioniraju u skladu s protokolima i bez poteškoća.

Ravnatelj koprivničke Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek izvijestio je članove Stožera kako je u tijeku preseljenje postojećeg COVID-19 odjela u prostor novog paviljona dnevne bolnice u kojem će se organizirati COVID- 19 odjel u kojem će se zbrinjavati svi pozitivni i sumnjivi pacijenti na koronavirus, čije će kliničko stanje zahtijevati hospitalizaciju.

- Oglas -

Time će se, napomenuo je ravnatelj Devčić, centralna zgrada bolnice i svi odjeli nakon što Ministarstvo zdravstva da službenu uputu, od idućeg tjedna vratiti u normalnu funkciju i biti spremni za redovan rad i zbrinjavanje pacijenata.

Epidemiološka situacija u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica je stabilna te se uz pomoć stručnog tima za nadzor kojeg je imenovao županijski Stožer civilne zaštite nastavlja provođenje svih potrebnih mjera za sprječavanje širenja bolesti COVID-19.

Na prijedlog stručnog tima Stožer je na današnjoj koordinaciji donio i nalog za upućivanjem medicinskog osoblja OB Dr. Tomislav Bardek u koprivnički Dom za starije i nemoćne osobe kako bi se u ovim izvanrednim okolnostima pružila dodatna kadrovska i stručna pomoć u provedbi mjera sprječavanja i suzbijanja epidemije COVID-19.

Isto tako na koordinaciji je raspravljeno o zamolbi Doma za starije i nemoćne za omogućavanjem organizirane i kontrolirane šetnje za korisnike stanarskog dijela unutar okvira Doma koji su tijekom proteklog vremena svi testirani i s negativnim nalazima na koronavirus. S obzirom da Stožer smatra kako se štićenicima radi psihofizičkog zdravlja treba omogućiti taj vid aktivnosti usklađen sa epidemiološkim mjerama zdravstvene zaštite, trenutno se provode konzultacije s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo te Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nakon čega će se donijeti odluka o zamolbi.

Što se tiče kontrola e-propusnica i poštivanja izrečenih mjera samoizolacije, policijski službenici su tijekom posljednja 24 sata zatekli šest osoba bez valjane propusnice te nisu zabilježili niti jedno kršenje mjere samoizolacije. PU Koprivničko-križevačka i operativne snage civilne zaštite tijekom vikenda vršiti pojačan nadzor svih javnih površina i prostora, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti