Ponedjeljak, 5. prosinca 2022.

Međimurje je u subotu domaćin ovogodišnjeg izbora Najuzornije hrvatske seoske žene

Nakon što je pobjedu na prošlogodišnjem izboru odnijela Mateja Vranović iz Gardinovca, Međimurje će ugostiti predstavnice 18 hrvatskih županija koje će se natjecati za titulu Najuzornije hrvatske seoske žene

Preporučujemo

Međimurje je domaćin ovogodišnjeg 22. izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji će se održati u subotu, 8. listopada 2022. godine u 17 sati u sportskoj dvorani Graditeljske škole Čakovec (Športska ulica 1, Čakovec).

Organizator je Udruga Uzornih hrvatskih seoskih žena, a uz Međimursku županiju domaćini su Grad Čakovec i Općina Belica.

Nakon što je pobjedu na prošlogodišnjem izboru odnijela Mateja Vranović iz Gardinovca, Međimurje će ugostiti predstavnice 18 hrvatskih županija koje će se natjecati za titulu Najuzornije hrvatske seoske žene.

Projektom se želi pripomoći promociji vrijednosti i važnosti žene na selu s ciljem afirmacije i podizanja kvalitete življenja na hrvatskom selu, očuvanju obitelji i kulturne baštine, ali i sudjelovanjem u obilježavanju Svjetskog dana seoske žene koji se obilježava svake godine 15. listopada diljem svijeta.

Međimurje će na ovogodišnjem će izboru predstavljati Ivanka Horvat iz Malog Mihaljevca, a sve posjetitelje čeka zanimljiv program koji započinje od 14 sati, dok sam izbor najuzornije seoske žene počinje u 17 sati.

”Dođite u dvoranu Graditeljske škole Čakovec, podržite našu predstavnicu i uživajte u predstavljanju običaja, pjesme i autohtonih proizvoda”, poručuju iz Međimurske županije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti