Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.

Međimurska policija u petak ujutro provodi preventivnu akciju

Nakon misa zornica prisutnim građanima uputit će se preventivni savjeti s ciljem podizanja svijesti o zakonskoj i sigurnosnoj potrebi označavanja reflektirajućom materijom ili nekim izvorom svjetlosti

Preporučujemo

S obzirom na vrijeme Došašća, kada se veći broj osoba starije životne dobi u ranim jutarnjim satima te u predvečerje, dakle u trenucima smanjene vidljivosti, intenzivnije kreće međimurskim prometnicama, provest će se preventivna akcija „Biti vidljiv – biti siguran“.

Kako je najavila Policijska uprava međimurska, akcija će se provesti u petak na području Čakovca, Preloga i Murskog Središća od 5:30 do 7:30 sati.

Nakon misa zornica prisutnim građanima uputit će se preventivni savjeti s ciljem podizanja svijesti o zakonskoj i sigurnosnoj potrebi označavanja reflektirajućom materijom ili nekim izvorom svjetlosti, što je prvenstveno bitno radi njihove vlastite sigurnosti.

Vrlo je važno da su pješaci vidljivi ostalim sudionicima u cestovnom prometu (vozačima vozila), posebice u ranim jutarnjim satima te u doba smanjene vidljivosti, kada su obično obučeni u tamniju odjeću.

Ujedno, svim prisutnim građanima podijelit će se reflektirajuće narukvice koje omogućavaju veću vidljivost pješacima prilikom sudjelovanja u cestovnom prometu, posebice tijekom smanjene vidljivosti.

”Ovakvim preventivnim akcijama želja nam je doprinijeti većoj sigurnosti u cestovnom prometu osoba starije životne dobi, koji najčešće u cestovnom prometu sudjeluju kao pješaci, te su samim time jedni od najugroženijih sudionika, posebice u uvjetima smanjene vidljivosti”, objašnjavaju iz međimurske policije.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti