Subota, 1. travnja 2023.

Međimurska županija pomaže obrtnicima Međimurja u promotivnim aktivnostima

Posavec je zahvalio na dugogodišnjoj i uspješnoj suradnji s Obrtničkom komorom i naglasio kako komora istinski brine o svojim članovima

Preporučujemo

Međimurska županija već 14 godina članovima Obrtničke komore Međimurske županije sufinancira nastupe na sajmovima i manifestacijama.

Sporazum koji će međimurskim obrtnicima i dalje omogućiti izlaganja na sajmovima u 2023. godini s predsjednikom Obrtničke komore Međimurske županije Draženom Novakom potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Suradnja s Obrtničkom komorom seže još u 2003. godinu kada je Županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave počela provoditi projekt stipendiranja učenika koji se obrazuju za obrtnička zanimanja, a od 2009. godine s Obrtničkom komorom se sklapaju sporazumi o potporama za izlaganje na sajmovima.

– Zahvaljujem Međimurskoj županiji i županu Posavcu na prepoznavanju potreba obrtnika. Izlaganja na sajmovima su nam i u današnje vrijeme iznimno važna jer se, usprkos internetskoj prezentaciji, vraća potreba da ljudi uživo vide i uvjere se u kvalitetu određenog proizvoda, zbog čega i raste interes naših članova za taj oblik promoviranja – rekao je predsjednik Obrtničke komore Dražen Novak.

Posavec je zahvalio na dugogodišnjoj i uspješnoj suradnji s Obrtničkom komorom i naglasio kako komora istinski brine o svojim članovima.

– Posljednjih nekoliko godina bilježimo iznad 1.500 aktivnih obrta u Međimurju sa stalnom tendencijom rasta, u ovom trenutku riječ je o 1.542 obrta (od čega je 1.526 obrta aktivno),“ istaknuo je župan Posavec te kazao kako je ovaj sporazum šansa koju obrtnici koriste kako bi osim izlaganja dobili priliku za učenje i sklapanje poslova. „Nastavljamo i s našim sjajnim projektom stipendiranja učenika koji se obrazuju za deficitarna obrtnička zanimanja i za tu namjenu Međimurska županija u ovoj godini uložit će oko 20.000 eura. Time naš obrazovni sustav prilagođavamo tržištu rada, što nam je iznimno važno.

Krajem travnja i u svibnju Međimurska županija će biti partner velikog sajma obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava u Šibensko-kninskoj županiji, sajam svake godine posjećuje više od deset tisuća posjetitelja pred kojima će i naši OPG-ovi prezentirati svoje proizvode.

– Sve oznake, nagrade i titule koje dobivamo kao uspješna Županija, prilika su i našim obrtnicima da ih iskoriste u promoviranju svojih vrlo kvalitetnih proizvoda o kojima svjedoče gospodarski rezultati – naglasio je Posavec.

Potpisivanju Sporazuma vrijednog 9.290 eura nazočili su i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo Barbara Marciuš te tajnik Obrtničke komore Međimurske županije Robert Varga.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti