Subota, 16. listopada 2021.

Mijenja se način ispisa EU digitalnih COVID potvrda

Ranije izdane EU digitalne COVID potvrde su važeće u obliku u kojem su izdane te nije potrebno podnositi zahtjeve za izdavanjem novih

Preporučujemo

Mijenja se način ispisa EU digitalnih COVID potvrda koje sadržavaju ispisane pune vrijednosti temeljem kojih je osoba stekla status za izdavanje dokumenta, priopćila je Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), a prenosi HRT.

AKD navodi kako od 13. kolovoza izdaju EU digitalne COVID potvrde koje sadržavaju ispisane pune vrijednosti podataka temeljem kojih je osoba stekla status za izdavanje dokumenta, umjesto dosadašnjeg ispisa šifri vrijednosti, a u skladu s tehničkom specifikacijom setova podataka za EU digitalne COVID potvrde Europske komisije od srpnja 2021.

Ranije izdane EU digitalne COVID potvrde su važeće u obliku u kojem su izdane te nije potrebno podnositi zahtjeve za izdavanjem novih.

Agencija navodi i kako u sadržaju zapisa QR koda nije bilo promjena.

Osobe koje su zadužene za provjeru EU digitalnih COVID potvrda mogu ispravno validirati potvrde isključivo uz predočenje identifikacijskog dokumenta vlasnika nakon skeniranja QR koda te je ova informacija također dodana na potvrdama.

Dokument tehničke specifikacije je dostupan je ovdje.

Najnovije objave