Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Milanović će danas Plenkoviću dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Vlade Plenković predat će predsjedniku Republike potpise zastupnika u Hrvatskom saboru 'koji čine novu parlamentarnu većinu'.

- Oglas -

Predsjednik Zoran Milanović primit će danas, u petak, u 10 sati predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića koji će mu donijeti potpise zastupnika u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade.

Priopćili su to u četvrtak navečer iz ureda predsjednika te iz Vlade RH.

“Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika hrvatske Vlade i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske, u petak, 10. svibnja, u 10 sati, u uredu predsjednika Republike. Predstavnici medija nisu predviđeni na sastanku nakon kojeg će ured predsjednika Republike objaviti priopćenje za medije”, stoji u obavijesti ureda predsjednika.

- Oglas -

Glasnogovornik Vlade Marko Milić objavio je da će predsjednik Vlade Plenković predati predsjedniku Republike potpise zastupnika u Hrvatskom saboru ‘koji čine novu parlamentarnu većinu’.

Izbori zastupnika u Hrvatski sabor održani su 17. travnja 2024., a predsjednik Vrhovnog suda i Državnog izbornog povjerenstva Radovan Dobronić uručio je predsjedniku Milanoviću rezultate izbora zastupnika za Hrvatski sabor 29. travnja.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti