6.9 C
Zagreb
Nedjelja, 18. travnja 2021.

Ministar Fuchs otkrio koji sve razredi kreću u školu, a koji će nastavu pratiti online

"Završni razredi srednjih škola ići će po pojačanim epidemiološkim mjerama. Moći će se osigurati dovoljna distanca s obzirom na to da će ostali razredi biti online", rekao je Fuchs.

Preporučujemo

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs potvrdio je kako će u školu od ponedjeljka, 18. siječnja, ići učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola te maturanti zbog priprema za državnu maturu.

“Završni razredi srednjih škola ići će po pojačanim epidemiološkim mjerama. Moći će se osigurati dovoljna distanca s obzirom na to da će ostali razredi biti online”, rekao je Fuchs.

Dodao je kako ne misli da će se početkom ovog polugodišta narušiti optimistični trendovi vezani uz epidemiološko stanje.

“Za sada su te brojke dobre i ako se nastave uz poduzete mjere, mislim da bismo vrlo brzo mogli vidjeti sve učenike u školama, no zbog pažljivog pristupa idemo s ovakvom koncepcijom”, tvrdi ministar, piše Večernji list.

Nakon brojnih upita roditelja zagrebačkih školaraca o sigurnom pristupu školama, Fuchs navodi kako ne bi trebalo biti problema.

“U intenzivnim smo razgovorima s gradskim poglavarstvom. Radovi na uklanjaju prijetećih dijelova su se intenzivirali i bit će sanirani, a tamo gdje to ne bude bilo moguće, riješit će se posebnim skelama koje naprave tunel”, rekao je on i nastavio:

“Što se tiče Sisačko-moslavačke županije, tu smo kontinuirano prisutni na terenu. Postoji mogućnost da se preslagivanjem unutar škola osigura način izvođenja nastave kakav smo zamislili. Još uvijek razgovaramo da vidimo je li moguće ispoštovati ovu varijantu ili će biti potrebno za dio djece osigurati i odgodu početka nastave. To ovisi o informacijama koje ćemo dobiti”, naveo je ministar.

Istaknuo je i kako se ne bi trebalo komunicirati da su djeca superširitelji koronavirusa jer to kod njih stvara osjećaj krivice.

“To se previše provlači kroz javnu scenu, to ne bi čisto psihološki trebalo tako komunicirati”, smatra ministar.

Najnovije objave