Nedjelja, 19. rujna 2021.

Lockdown u Njemačkoj bit će produžen do travnja?

Kancelarka Merkel je upozorila na nagli rast broja zaraženih izazvanih mutiranim sojem koronavirusa koji se počeo širiti iz Velike Britanije

Preporučujemo

Njemačka kancelarka Angela Merkel rekla je na sastanku radne skupine svoje stranke kako je potrebno još osam do 10 tjedana strogih mjera kako bi se spriječilo širenje koronavirusa, piše Telegram.hr prenoseći njemački Bild.

“Ako ne uspijemo zaustaviti ovaj britanski virus, do Uskrsa ćemo imati deset puta veću incidenciju”, izjavila je kancelarke Merkel.

Kancelarka Merkel je upozorila na nagli rast broja novozaraženih izazvanih mutiranim sojem koronavirusa koji se krajem prošle godine počeo širiti iz Velike Britanije.

Djelomični lockdown u Njemačkoj je uveden početkom studenog, a sredinom prosinca vlasti su odlučile uvesti strože mjere koje su trebale trajati do 31. siječnja.

Prema navodima Bilda, cilj uvođenja lockdowna bio je smanjiti broj zaraženih u sedam dana na manje od 50 novih slučajeva na svakih sto tisuća stanovnika. Tako smanjena incidencija dala bi priliku epidemiolozima da na vrijeme pronađu kontakte novozaraženih osoba i epidemiju zadrže pod kontrolom.

Najnovije objave