Utorak, 18. siječnja 2022.

Ministar Marić pozitivan na koronu, ministri će se docijepiti ‘booster’ dozom

"S obzirom na to da se Zdravko Marić, kao i drugi članovi Vlade, početkom godine cijepio protiv bolesti covid-19, naglašavamo da nijedno od cjepiva ne štiti 100 posto od mogućnosti zaraze, pa tako ni u slučaju cijepljenja protiv bolesti covid-19. To ne umanjuje povjerenje i važnost cijepljenja kao ključnog alata u borbi protiv pandemije koronavirusa jer cjepivo dokazano štiti od težih oblika i ishoda bolesti", poručuju iz Banskih dvora

Preporučujemo

Potpredsjedniku Vlade i ministru financija Zdravku Mariću utvrđen je pozitivan nalaz na covid-19 nakon što se tijekom vikenda testirao iz osobne odgovornosti, priopćeno je u nedjelju iz Banskih dvora i najavljeno da će se ministri docijepiti tzv. booster dozom.

Marić se tijekom vikenda testirao nakon što je član njegove obitelji razvio simptome zaraze, a nalaz njegova testa pokazao se pozitivnim, slijedom čega su mu epidemiolozi odredili izolaciju u trajanju od deset dana.

“Potpredsjednik Vlade Marić osjeća se dobro te zasad nema nikakvih simptoma bolesti covid-19. Ostat će u izolaciji i obavljati svoje dužnosti od kuće te će slijediti sve upute liječnika i epidemiologa”, ističu iz Vlade.

Još su jednom naglasili važnost cijepljenja.

“S obzirom na to da se Zdravko Marić, kao i drugi članovi Vlade, početkom godine cijepio protiv bolesti covid-19, naglašavamo da nijedno od cjepiva ne štiti 100 posto od mogućnosti zaraze, pa tako ni u slučaju cijepljenja protiv bolesti covid-19. To ne umanjuje povjerenje i važnost cijepljenja kao ključnog alata u borbi protiv pandemije koronavirusa jer cjepivo dokazano štiti od težih oblika i ishoda bolesti”, poručuju iz Banskih dvora.

Milić: U idućem razdoblju ministri će se docijepiti

Iz Vlade najavljuju i da će se ministri docijepiti protiv covid-19.

– S obzirom na to da su se članovi Vlade cijepili protiv covida-19 još u siječnju, odnosno u veljači ove godine, u idućem će razdoblju pristupiti i docjepljivanju tzv. booster dozom koja se, slijedom preporuka HZJZ-a, primjenjuje šest mjeseci nakon druge doze kako bi se produljilo trajanje zaštite. Više članova Vlade je to već i učinilo – istaknuo je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Dodao je da su potpredsjednik Vlade Boris Milošević te ministar Josip Aladrović, koji su se zarazili, a bili su ranije cijepljeni, prebrodili zarazu s vrlo blagim simptomima.

Iz Vlade naglašavaju da cjepivo učinkovito štiti od težih oblika bolesti, što potvrđuju podaci Ministarstva zdravstva i HZJZ-a prema kojima velika većina hospitaliziranih osoba, priključenih na respirator ili nažalost preminulih, nije bila cijepljena, a Milić je uputio apel građanima da se cijepe.

– Apeliramo na sve naše sugrađane, koji to još nisu učinili, da se cijepe i zaštite! Pozivamo i sve one koji su drugu dozu primili prije šest ili više mjeseci, a osobito one koji su stariji ili imunokompromitirani, da se docijepe dodatnom dozom što prije – rekao je Milić.

Danas, kada je cijeli svijet suočen sa znatno zaraznijim sojevima koronavirusa koji se puno brže šire, potrebno je što prije dodatno zaštititi svoje zdravlje, poručio je.

- Advertisement -

Najnovije objave