Četvrtak, 22. veljače 2024.

Mišel Jakšić: Vlada mora otići i moramo ići na prijevremene izbore

Konzultacije oporbe kreću od danas, ona već ima zajednički stav o tome što bi trebalo raditi u narednom periodu, istaknuo je.

- Oglas -

Saborski zastupnik i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) u HRT-ovoj emisiji U mreži prvog govorio je treba li nakon uhićenja Darka Horvata ići na prijevremene izbore te slijedi li rekonstrukcija Vlade.

Jakšić je na početku izrazio iskrenu sućut premijer Plenkoviću jer, kaže, težak vikend je iza njega.

“Vlada mora otići i moramo ići na prijevremene izbore. Ako živimo u demokratskom, uljuđenom društvu, zna se što se u takvim društvima događa kada jedan ministar u mandatu završi u pritvoru. Ovo je presedan koji nismo imali u povijesti hrvatske države. Kada oporba problematizira rad pravosuđa koji proizlazi iz percepcije građana prema pravosuđu koje je katastrofalno, onda mi to radimo jer želimo demontirati državu. Ako to radi Andrej Plenković onda on to radi jer je zabrinut za ovu državu i zabrinut je kako tijela rade”, rekao je.

- Oglas -

Također, smatra da je nastup premijera bio ružan i da pokazuje nervozu u Vladi i u HDZ-u. Navodi primjer kada je Plenković rekao da će osobno nazvati ‘šeficu DORH-a kako bi saznao što se radi i kako se radi’.

Kaže da bi sada koalicijski partneri jasno trebali reći kakvu državu žele. Volio bi da mu te stranke objasne gdje su reforme, gdje je borba protiv korupcije i gdje je transparentnost za koje se zalažu.

“Konzultacije oporbe kreću od danas, ona već ima zajednički stav o tome što bi trebalo raditi u narednom periodu, a to su prijevremeni izbori”, istaknuo je.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti