Ponedjeljak, 11. prosinca 2023.

FOTO Đurđevački vrtićarci postali mali ekolozi

Djecu se potiče da samostalno i svakodnevno razvrstavaju otpad, kako u vrtiću tako i kod kuće, a u sklopu eko aktivnosti odradit će se nekoliko radionica ekološkog značaja

- Advertisement -

Đurđevački dječji vrtić Maslačak ponosni je vlasnik titule Eko vrtića te je od 2017. član udruge Lijepa Naša.

Tako se ove se pedagoške godine vrtić odlučio posebno angažirati po pitanju eko stila života pa se u svim odgojnim skupinama svakodnevno provode eko aktivnosti u kojima mališani uz pomoć roditelja sakupljaju otpad, recikliraju ga i iskorištavaju.

Vrtićarci ekolozi
Foto: Grad Đurđevac

Djecu se potiče da samostalno i svakodnevno razvrstavaju otpad, kako u vrtiću tako i kod kuće, a u sklopu eko aktivnosti odradit će se nekoliko radionica ekološkog značaja.

- Advertisement -

Prva aktivnost započela je sa sakupljanjem, razvrstavanjem i odlaganjem otpada kroz koje su djeca stekla osnovna znanja o vrstama otpada, njihovom pravilnom odlaganju te o samim mjestima odlaganja.

Vrtićarci ekolozi
Foto: Grad Đurđevac

Također, mališani će zajedno sa roditeljima sakupljati plastične čepove i svakodnevno ih donositi u vrtić koje će prenamijeniti i od njih napraviti razne matematičke igre, igre smjerova i prostornih odnosa, memory, abecedu te igre za razvoj predčitalačkih vještina i brojevne crte čime će osim dobivanja novih igara steći i određena znanja.

Vrtićarci ekolozi
Foto: Grad Đurđevac

Dječji vrtić mnogo svojih aktivnosti bazira na recikliranju i prenamijeni starih stvari kojima daje novi značaj i smisao pa će se tako ove godine na karnevalu sudjelovati s kostimima izrađenima isključivo od recikliranog materijala. Time se djeci na njima primjeren način ukazuje kako se od naoko neupotrebljivog materijala mogu izraditi zabavne i korisne igračke i maske.

Vrtićarci ekolozi
Foto: Grad Đurđevac
- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti