Srijeda, 22. ožujka 2023.

Muljažama došli do kreditne kartice pa se malo zaigrali

Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela računalnog krivotvorenja, a protiv 63-godišnjaka i za kazneno djelo zlouporabe čeka i platne kartice

Preporučujemo

Varaždinski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 32 i 63 godina zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela.

Kako se sumnja, 32-godišnjak je u kolovozu 2018. godine podnio zahtjev za jednu kreditnu karticu, a prilikom popunjavanja zahtjeva u isti je unio osobne podatke 63-godišnjaka i vlastoručno ga potpisao.

Zahtjevu je priložio osobnu iskaznicu i drugu dokumentaciju 63-godišnjaka, koji mu je dao iste za tu svrhu. Na taj je način unio neistinite, odnosno neuporabljive podatke koji imaju vrijednost za pravne osobe, a sve u namjeri da se ti podaci uporabe kao vjerodostojni te im je pravna osoba od koje su zatražili karticu izdala i dostavila traženu kreditnu karticu.

Nadalje, navedeni su karticu koristili za razna plaćanja i podizanja gotovine te su u razdoblju od prosinca 2019. do travnja 2021. godine akumulirali dugovanje u iznosu od oko 2600 eura, koje nisu podmirili.

Protiv njih će se podnijeti kaznena prijava za kaznena djela računalnog krivotvorenja, a protiv 63-godišnjaka i za kazneno djelo zlouporabe čeka i platne kartice.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti