Subota, 18. svibnja 2024.

Muškarac koji je napao vozača hitne pomoći završio u zatvoru na pet dana

Također, 42-godišnjak je nakon verbalnog i fizičkog napada, upravljao osobnim automobilom te njime udario u metalni stup i ogradu ugostiteljskog objekta

- Oglas -

Muškarcu (42) osumnjičenom da je proteklog petka u Novom Glogu, naselju u sastavu Općine Sveti Ivan Žabno, napao trojicu muškaraca, a među njima i 61-godišnjeg vozača hitne medicinske pomoći određen je petodnevni zatvor.

Naime, provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je oko 15.40 sati u ugostiteljskom objektu u mjestu Novi Glog 42-godišnjak pod utjecajem alkohola verbalno i fizički napao 27-godišnjaka i 48-godišnjaka.

Kako je priopćila Policijska uprava koprivničko-križevačka, 27-godišnjaku je nanio lakše ozljede, a zatim je ispred ugostiteljskog objekta fizički nasrnuo na 61-godišnjeg vozača hitne medicinske pomoći koji je tom prilikom zadobio lakše ozljede.

- Oglas -

Nadalje, sumnja se da je 42-godišnjak nakon narušavanja javnog reda i mira, upravljao osobnim automobilom, njime udario u metalni stup i ogradu ugostiteljskog objekta te oštetio vlasnicu za nekoliko tisuća eura.

“Zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira 42-godišnjak je uhićen te je na prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru – Stalna služba Daruvar proveden žurni prekršajni postupak u kojem mu je određeno zadržavanje u trajanju od pet dana, nakon čega je predan u zatvor u Bjelovar”, stoji u priopćenju PU koprivničko-križevačke.

Također, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari protiv 42-godišnjaka će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

O događaju je izviješteno nadležno državno odvjetništvo, a policajci će po dostupnosti osumnjičenoga nastaviti s provođenjem kriminalističkog istraživanja kaznenog djela oštećenja tuđe stvari, kao i na okolnosti tjelesnog ozljeđivanja zdravstvenog djelatnika, priopćila je policija.

Napadnut djelatnik Hitne pomoći, objavljena snimka: ‘Radim u hitnoj 40 godina, udario me bez razloga i pao sam’

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti