Petak, 24. rujna 2021.

Muzejskom abecedom održana posljednja ljetna radionica u đurđevačkom muzeju

Radionica je započela prezentacijom kojom su obrađena sva slova u abecedi, a kojima su pridruženi muzejski pojmovi ili pojmovi vezani uz Đurđevac

Preporučujemo

U đurđevačkom muzeju je održana posljednja ovogodišnja ljetna radionica pod temom Muzejska abeceda.

Prisutni su na ovoj radionici naučili ponešto o muzeju u koji su redovito dolazili na radionice te o poslu muzejskog osoblja.

Radionica je započela prezentacijom kojom su obrađena sva slova u abecedi, a kojima su pridruženi muzejski pojmovi ili pojmovi vezani uz Đurđevac te utvrdu Stari grad, poput arheologije, bedema, čuvanja, Đuroka, konzerviranja, restauriranja i slično.

Ljetna radionica u đurđevačkom muzeju

Djeca su muzejskom osoblju pomogla oko opisivanja pojedinih pojmova, a zatim su u razgledavanju muzeja opisivala i primjenjivala naučene pojmove. U potkrovlju muzeja ponovila su sve naučeno o slikama, skulpturama, stilovima, a u Interpretacijskom centru Picokijade o narodnim nošnjama, arheologiji, eksponatima i sličnom.

Nakon ponavljanja naučenog, uslijedila je igra asocijacije na pojedina slova, a druženje je završeno crtanjem odabranog pojma iz muzejske abecede.

“Zahvaljujemo svoj djeci koja su i ovog ljeta došla na ljetne radionice te ih pozivamo da nastave ići u muzeje, proučavati svijet oko sebe i poštovati različitosti koje nas okružuju”, rekla je ravnateljica muzeja Edita Janković Hapavel.

Najnovije objave