Nedjelja, 14. kolovoza 2022.

Na akcijama u srpnju dobrovoljni darivatelji dali su 395 doza krvi

Prvi puta ukupno je krv dalo devet dobrovoljnih darivatelja krvi, kojima čestitamo na njihovoj odvažnosti i plemenitosti, poručuju iz Crvenog križa

Preporučujemo

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi održane su od 18. do 22. srpnja 2022. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu, a prema Kalendaru akcija za 2022. godinu.

Prva tri dana održane su gradske akcije u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a u četvrtak bile su akcije u Hrvatskim željeznicama i  Sokolovcu. U petak je održana posljednja akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica za srpanj.

Na akcijama u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica tijekom tri dana dobrovoljni darivatelji dali su 301 dozu krvi. U ponedjeljak je prikupljeno 112 doza, u utorak 95 doza, a u srijedu 94 doza dragocjene tekućine. Pristupilo je 363 darivatelja, a među njima je i 8 onih koji su krv dali prvi puta.

Stjepan Oroš
Stjepan Oroš dao je krv stoti put // Foto: Crveni križ Koprivnica

U četvrtak 21. srpnja 2022. na akciju u Hrvatskim željeznicama odazvalo se 27 darivatelja od kojih je njih 23 dalo krv, a na akciju u Sokolovcu odazvalo se 22 dobrovoljnih darivatelja, a krv je dalo 21 darivatelja.

U petak 22. srpnja 2022. održana je akcija u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica gdje je krv dalo 50 darivatelja od 56 koliko je pristupilo akciji.

Zaključno, u srpnju akcijama dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se 468 darivatelja koji su dali 395 doza krvi. Prvi puta ukupno je krv dalo devet dobrovoljnih darivatelja krvi, kojima čestitamo na njihovoj odvažnosti i plemenitosti.

Hvala svima na odazivu i darovanoj krvi, te pozivamo sve dobrovoljne darivatelje i one koji to žele postati na akcije koje su na rasporedu u kolovozu 2022. godine.

- Advertisement -

Najnovije objave