Srijeda, 21. veljače 2024.

Na Lastovo otišla sedma smjena podravsko-prigorskih vatrogasaca

Vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije će tijekom 15 dana pomagati domaćim vatrogascima u prevenciji i zaštiti od požara na Lastovu

- Oglas -

Vatrogasci s područja Podravine i Prigorja na temelju Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Hrvatsku u 2020. te zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske Slavka Tucakovića, uza strogo pridržavanje epidemioloških mjera, upućeni su na redovitu dislokaciju u sklopu sedme smjene na otok Lastovo.

Na dislokaciju su upućena dvojica djelatnika JVP-a Đurđevac Mateo Živko i Matija Prelec, dvojica djelatnika JVP-a Križevci Danijel Vrbanec i Nikola Mišain te jedan dobrovoljni vatrogasac iz DVD-a Križevci Božidar Pukec.

Sedma smjena traje 15 dana i završava 1. listopada.

- Oglas -

Na dislokaciji je šumsko terensko vozilo Unimog 500 koje je opremljeno kombiniranom pumpom NH 30, spremnikom s 4500 litara vode i 200 litara pjenila i krovnim bacačem.

Vozilo je u vlasništvu JVP Đurđevac i opremljeno je kompletnom opremom za gašenje požara kao i hidrauličkim alatom Lukas za potrebe tehničkih intervencija.

Na dislokaciji je i šumsko terensko vozilo TAM 150T-11 DVD-a Rasinja, koje je opremljeno srednje tlačnom pumpom 16/8, spremnikom obujma 3500 litara vode i krovnim bacačem.

Vatrogasci iz Koprivničko-križevačke županije će tijekom 15 dana pomagati domaćim vatrogascima u prevenciji i zaštiti od požara na otoku Lastovu.

Tekst: Krešimir Juratović, izvjestitelj VZ Koprivničko-križevačke županije

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti