Srijeda, 21. veljače 2024.

Na području općine Novigrad Podravski radi se na proširenju javne rasvjete

Nove lampe svijetle i uz zgradu izdvojenu od naselja Vlaislav i pored zavoja novoasfaltirane ceste Vlaislav – Borovljani

- Oglas -

Ispred kuće domaćinstva Murtezani koja se nalazi uz novoasfaltiranu cestu između Vlaislava i Borovljana postavljena je javna rasvjeta.

U početku je izgledalo da na potezu od preko pola kilometra nema takozvane pete žice preko koje se napaja javna rasvjeta, ipak je pronađena na zadnjem betonskom stupu na koji je već prije postavljena lampa.

Kabl s petom žicom dovučen je do drvene bandere prema cesti Vlaislav – Borovljani, a električarskih ‘kanđi’ za penjanje na banderu više nema.

- Oglas -

– Bandera se nalazi udaljena od svih putova i kamion s košarom joj ne može prići da podigne žicu. Ali, zato može komunalni redar Zdravko koji je u nekoliko pokušaja, s lojtre, uspio zakačiti petu žicu, koja je nadalje proslijeđena do metalnog stupa postavljenog na rubu uzvisine preko puta kuće Murtezani – istaknuo je općinski načelnik Zdravko Brljek.

Do metalnog stupa se može doći s novoasfaltirane ceste te su dečki za 10-tak minuta postavili lampu.

Nova javna rasvjeta na groblju svete Klare u Novigradu Podravskom

Također, nove lampe svijetle i uz zgradu izdvojenu od naselja Vlaislav i pored zavoja novoasfaltirane ceste Vlaislav – Borovljani.

Iako je na banderu uz mrtvačnicu na groblju svete Klare postavljena lampa, a ispred spomenika braniteljima svijetli reflektor, potez od ulice Blaža Mađera do groblja je bio prilično mračan.

- Oglas -

U sklopu postavljanja lampi gdje ih do sada nije bilo, postavljena je lampa sa širim rasponom svjetlosti.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti