Srijeda, 21. veljače 2024.

Na Pulskom festivalu prikazan film ‘Slijedi…’ koprivničke redateljice Karle Lulić

Film je ispao gotovo pa proročanski s obzirom na današnji Zagreb koji je doživio potres i epidemiju koja šokira svijet, izjavila je Karla Lulić

- Oglas -

U Pulskoj areni na 76. Pulskom filmskom festivalu, u srijedu, 30. kolovoza prikazan je kratkometražni film ‘Slijedi…’ redateljice, scenaristice i producentice te predsjednice Udruge dobar film iz Koprivnice, Karle Lulić.

Rad na filmu započeo je 2018. godine, a priča filma je apokaliptična i govori o nestašici vode. Film je ispao gotovo pa proročanski s obzirom na današnji Zagreb koji je doživio potres i epidemiju koja šokira svijet, izjavila je Karla Lulić.

Kako kaže, film, odražava našu stvarnost, izoliranost i strah od drugog, usamljenost i postavlja pitanje – što nas zapravo čini ljudima u ekstremnim uvjetima pukog preživljavanja.

- Oglas -

“Ovom prilikom zahvaljujem se publici koja je uživala gledajući film u jednakoj mjeri u kojoj smo mi uživali raditi na njemu, zahvaljujem se Pulskom filmskom festivalu na prilici prikazivanja našeg filma u najljepšoj kino dvorani na svijetu, zahvaljujem se svojem talentiranom timu koji me prati u viziji te vjeruje u mene, i naravno na kraju veliko hvala Gradu Koprivnici na podršci u realizaciji ovog ambicioznog projekta, ponosna sam da je naša Koprivnica dio filmske ekipe ovog filma”, izjavila je medijima Karla Lulić.

Uloge u filmu imale su glumice Helena Buljan, Antonija Čutić, Asja Jovanović i Milka Podrug Kokotović, a na filmu su radile Dubravka Kurobasa, direktorica fotografije, Lidija Špegar, asistentica režije, Tajči Čekada, kostimografkinja, Ivana Pralija, šminka i Ivana Bižaca, trenerica i cat-sitterica za mačku.

Film je ostvaren uz pomoć partnera, produkcijske kuće Dobar film i koproducenata Interfilm koji je posudio opremu i Poster Hrvatska koji su radili specijalne efekte, dok je prodajni zastupnik distribucijska tvrtka Mailuki films iz Španjolske.

Sufinanciran je sredstvima Grada Koprivnice i koprivničkog Komunalca.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti