Subota, 24. veljače 2024.

Nacionalni Stožer ukinuo sva ograničenja za ulazak u Hrvatsku

Posljednja odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza bila je na snazi od 9. travnja

- Oglas -

Ministarstvo unutarnjih poslova u ponedjeljak je potvrdilo da odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza, koja je bila važeća do 30. travnja, nije produžena što znači da su ukinuta ograničenja za ulazak u Hrvatsku.

“Važenje odluke o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Hrvatske koja je bila važeća do 30. travnja 2022. nije produženo.

Stoga je ulazak u Hrvatsku dozvoljen uz uvažavanje uvjeta ulaska koji su bili važeći prije epidemije covid 19 odnosno uz uvjete propisane Zakonikom o schengenskim granicama, Zakonom o strancima i dr. (bez udovoljavanja epidemiološkim uvjetima)”, izvijestio je MUP.

- Oglas -

Posljednja odluka o privremenom ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza bila je na snazi od 9. travnja. Prema njoj putnicima iz EU za ulazak u Hrvatsku više nije bilo potrebna covid potvrda, dok su državljani trećih zemalja morali ispunjavati epidemiološke uvjete, odnosno posjedovati covid.

Ograničenje prelaska preko graničnih prijelaza nije se odnosilo i na raseljene osobe iz Ukrajine koje su ulazile u Hrvatsku.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti