Subota, 20. travnja 2024.

Nakon 20 godina uspješne karijere, Goran Dević oprostio se od aktivnog suđenja

Dević je pet godina bio sudac Prve hrvatske nogometne lige. Kako je bio na B listi, mogao je biti linijski sudac, kolokvijalno nazvano 'mahač'

- Oglas -

Koprivnički nogometni sudac Goran Dević, nakon 20 godina aktivnog suđenja, odlučio se oprostiti od tog poziva i zbog toga je uoči njegove posljednje službene utakmice u Peterancu između Panonije i Sloge iz Koprivničkog Ivanca upriličena mala svečanost.

Predstavnici Panonije dodijelili su mu majicu s brojem 20 koji simbolizira broj godina koliko je Dević poklonio suđenju.

Dević je pet godina bio sudac Prve hrvatske nogometne lige. Kako je bio na B listi, mogao je biti linijski sudac, kolokvijalno nazvano ‘mahač’. No, kako je Goran Dević za Podravski list sam priznao, bili su mu to najljepši trenuci u njegovoj bogatoj sudačkoj karijeri.

- Oglas -

– U prvoj HNL odsudio sam 57 utakmica u pet godina. Najljepše su mi utakmice ostale u sjećanju na Kantridi u Rijeci kada je gostovao Dinamo i polufinale Kupa između Lokomotive i Cibalije kada je Lokomotiva slavila i te godine igrala finale – istaknuo je Dević i objasnio kako se iz aktivnog suđenja povlači iz osobnih razloga, zbog obitelji i posla. No, to neće biti potpuno zbogom nogometu i suđenju.

– Danas-sutra želim postati delegat na utakmicama i savezni sudački instruktor jer mislim da imam dovoljno iskustva i znanja da obavljam te poslove unutar nogometne organizacije – zaključio je Dević.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti