Petak, 19. kolovoza 2022.

Nastavlja se čišćenje geografsko-botaničkog rezervata Đurđevački pijesci

Radovi na čišćenju i uređenju će se nastaviti do kraja mjeseca, a skidat će se površinski sloj humusa koji sprječava da pijesak bude vidljiv

Preporučujemo

Posebno zaštićeni geografsko-botanički rezervat Đurđevački pijesci su prirodni biser s jedinstvenom florom i faunom koji je sve češće odredište turista i izletnika, tradicionalno se svake godine nekoliko puta čisti od vegetacije koja ugrožava zaštićene biljke koje tamo obitavaju.

Djelatnici Grada Đurđevca, đurđevačkog Komunalca i javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije zajedno su obišli Đurđevačke pijeske.

Također su obišli i označeno područje koje je predviđeno za čišćenje te je dogovorena dinamika radova.

Djelatnici đurđevačkog Komunalca i djelatnici zaposleni preko javnih radova i ovaj će mjesec skidati vegetaciju koja ugrožava zaštićene biljke na pijescima.

Radovi na daljnjem čišćenju i uređenju će se nastaviti do kraja mjeseca, a skidat će se površinski sloj humusa koji sprječava da pijesak bude vidljiv.

– Ovim projektom čišćenja pijesaka otvorit će se još jedna nova poučna staza u rezervatu u dužini od kilometar, a uz nju će se postaviti i edukativne ploče. Dio djelatnika će čistiti i trim-stazu dugu oko 5 km koja se nalazi u Park šumi Borik, gdje svakodnevno trče, šeću i vježbaju rekreativci, ali i profesionalni sportaši – stoji na internet stranici Grada Đurđevca.

- Advertisement -

Najnovije objave