Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Natalija Imbrišak održala jubilarni 25. koncert u koprivničkim crkvama

Publika je jednako uživala u djelima znanih skladatelja, ali i onih za koje je možda čula po prvi puta, zahvaljujući virtuoznoj izvedbi i znalačkom odabiru

Preporučujemo

U nedjelju, 23. svibnja, koprivnička publika iskazala je velik interes za novi koncert iz ciklusa Zvuci koprivničkih orgulja.

Zahvaljujući dugogodišnjem trudu i zalaganju glazbene umjetnice Natalije Imbrišak, ciklus broji osam koncerata u crkvi svetog Antuna Padovanskog i 17 koncerata u crkvi svetog Nikole biskupa u kojoj je održan i ovogodišnji, jubilarni 25. koncert.

Ovoga puta umjetnica je odabrala djela J. S. Bacha, J. P. Sweelincka, A. Kerckhovena, C. Francka, J. Hatzea, L. Ebnera i G. Beliera.

Publika je jednako uživala u djelima znanih skladatelja, ali i onih za koje je možda čula po prvi puta, zahvaljujući virtuoznoj izvedbi, znalačkom odabiru i kombiniranju registara orgulja.

U uvodnim riječima prije samog koncerta, umjetnica se pobrinula da publika sazna zanimljive podatke o orguljama, o izabranim skladateljima i skladbama, o sviranju orgulja iz pozicije svirača i mnoge druge.

Za poželjeti je još puno ovakvih koncerata u nastavku ciklusa, ali i iznalaženje sredstava za potreban restauratorski zahvat na orguljama Adama Žuvića iz 1840. godine u crkvi svetog Nikole, kako bi vrijedna orguljska baština grada ostala sačuvana.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti