Srijeda, 17. kolovoza 2022.

Ne propustite besplatnu radionicu starih zanata u Koprivnici

Nakon obuke na radionici tkanja, polaznici će biti uključeni u aktivnosti Turističke zajednice grada Koprivnice i Središnje Podravine bazirane na očuvanju kulturne baštine i povijesti

Preporučujemo

Turistička zajednica grada Koprivnice, kako su sami za sebe istaknuli u priopćenju, lider je u oživljavanju i turističkom korištenju starih zanata u Hrvatskoj. Stari obrti jedna su od najvećih atrakcija, dodaju, najbolje manifestacije Hrvatske – Renesansnog festivala, ali i mnogobrojnih drugih.

“Posljednjih godina očiti je trend nestajanja tradicijskih zanata, a vezan je uz dob nositelja tih rijetkih vještina. Stoga, vjerojatno prvi u Hrvatskoj, pokrećemo besplatnu edukaciju za zainteresirane, poglavito mlade, koji će željeti naučiti i prezentirati ove gotovo nestale, a iznimno atraktivne vještine”, priopćili su iz koprivničke Turističke zajednice.

Pozivaju stoga sve zainteresirane s područja cijele Koprivničko-križevačke županije da dođu na besplatnu radionicu tkanja. Radionica će se, kažu, sastojati uglavnom od praktičnog dijela te osnovnog teorijskog dijela, a svoje vještine će prenositi gotovo zadnja majstorica ovog zanata Ivančica Turković, članica udruge Anno Domini.

Nakon obuke, polaznici će biti uključeni u aktivnosti Turističke zajednice grada Koprivnice i Središnje Podravine bazirane na očuvanju kulturne baštine i povijesti (manifestacije) te će sami moći nuditi svoje aranžmane u suradnji s turističkim agencijama.

Radionica će se održati 2. srpnja, u subotu, s početkom u 9 sati na gradskim bedemima (Oružani).

“Molimo sve zainteresirane da dođu u navedenom terminu ili se jave na broj 048/621 433 i mail tzg-koprivnica@kc.t-com.hr za više informacija”, zaključili su iz koprivničke Turističke zajednice.

Foto: Ilustracija

- Advertisement -

Najnovije objave