Utorak, 27. rujna 2022.

Plenković čestitao Dan neovisnosti: ‘Nastavljamo zajedno raditi za boljitak, prosperitet i sigurnost naše Domovine!’

Suočeni s brojnim globalnim izazovima, u središtu naših politika bit će i dalje briga o našim radnicima i našem gospodarstvu, kao i standardu svakog hrvatskog čovjeka, poručio je Plenković

Preporučujemo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je čestitku u povodu obilježavanja Dana neovisnosti.

Premijerovu čestitku prenosimo u cijelosti:

“Drage Hrvatice i Hrvati, u domovini i u svijetu, dragi sugrađani,

Obilježavamo Dan neovisnosti, prisjećajući se povijesne Ustavne odluke Sabora Republike Hrvatske o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske te Deklaracije o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske, 25. lipnja 1991., kojima je Hrvatski sabor potvrdio plebiscitarnu volju hrvatskog naroda iskazanu na referendumu održanom u svibnju 1991. godine.

Trajno smo zahvalni hrvatskim braniteljima i prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu, bez čije žrtve, odvažnosti i državničkog vodstva, Hrvatska danas ne bi bila samostalna, demokratska i suverena država.

U tri desetljeća samostalnosti, Hrvatska se afirmirala kao članica svih ključnih međunarodnih i europskih institucija. Uskoro ćemo obilježiti devet godina punopravnog članstva u Europskoj uniji, a ispunili smo i sve kriterije za skoro članstvo u Schengenskom prostoru i europodručju, čime će Hrvatska postati dio najuže europske obitelji, kamo povijesno i pripadamo.

Suočeni s brojnim globalnim izazovima, u središtu naših politika bit će i dalje briga o našim radnicima i našem gospodarstvu, kao i standardu svakog hrvatskog čovjeka.

Veseli nas što ovogodišnji Dan neovisnosti obilježavamo i skorim otvaranjem Pelješkog mosta, čime ćemo hrvatski teritorij na jugu zauvijek spojiti. Bit će to trajna stečevina hrvatskog naroda.

Na Dan neovisnosti prisjećamo se svih postignuća hrvatskog naroda. Nastavljamo zajedno i predano raditi za boljitak, prosperitet i sigurnost naše Domovine!

Sretan vam Dan neovisnosti!”

- Advertisement -

Najnovije objave