Ponedjeljak, 17. lipnja 2024.

Nema novih slučajeva zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju

Do sada su od početka epidemije ukupno zabilježena 32 slučaja oboljenja uzrokovanih koronavirusom te je potvrđeno i osam slučajeva izlječenja

- Oglas -

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na redovnoj koordinaciji u ponedjeljak je raspravljano o aktualnostima vezanim za epidemiju koronavirusa.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je članove o odluci o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Koprivničko-križevačke županije koja je stupila na snagu u nedjelju, 19. travnja, napomenuvši kako će stanovnici od sada e-propusnicu trebati samo za odlazak na područje druge županije.

Dobra je vijest da na području županije nema novih slučajeva oboljenja COVID-19 infekcijom. Do sada su od početka epidemije ukupno zabilježena 32 slučaja oboljenja uzrokovanih koronavirusom, ali je potvrđeno i osam slučajeva izlječenja.

- Oglas -

Ravnatelji i predstavnici županijskih zdravstvenih ustanova izvijestili su kako se aktivnosti u ustanovama obavljaju redovno i bez poteškoća te u skladu sa svim protokolima i uputama vezanim za sprječavanje širenja bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom.

Načelnik Ljubić izvijestio je članove Stožera i o danas održanom sastanku s predstavnicima timova za procjenu stanja u domovima socijalne skrbi na području županije.

Formirana su tri tima za područja Koprivnice, Križevaca i Đurđevca koji su s radom započeli danas, a glavni im je zadatak kontrolirati provode li se u domovima i udomiteljstvima sve epidemiološke mjere, upute i protokoli zdravstvene zaštite.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na kraju koordinacije uputio je apel građanima da se, unatoč liberalizaciji mjere kretanja, pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom.

Oglas

Najnovije objave

Vezane vijesti