Srijeda, 31. svibnja 2023.

Božinović: Vlada promišlja o redoslijedu pokretanja ekonomije

Razmatra se kojim redoslijedom bi trebalo nešto pokrenuti, a više puta je bilo naglašeno da će se izaći s jednim hodogramom i ići u ekonomsku aktivaciju

Vlada promišlja kojim redoslijedom bi trebalo nešto pokrenuti i ponovno aktivirati ekonomiju, a tome će riječ dati struka, kazao je u ponedjeljak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

”Hrvatska ima strategiju koja je pokazala vrlo dobre rezultate i nije brzala s nikakvim datumima, jer danas reći da ćete s nečim početi 11. svibnja nije dobro. Vlada promišlja kojim redoslijedom bi trebalo nešto pokrenuti i o tome će riječ dati struka. Više puta je naglašeno da će vlada izaći s jednim hodogramom i na sjednici Vlade u četvrtak će biti riječi na tom tragu. Potpuno nam je jasno da će se ići u ekonomsku aktivaciju”, kazao je.

Božinović je dodao da je 15 županija tražilo i dobilo suglasnost o ukidanju e-propusnica za putovanja unutar županija.

Precizirao je da je za Zagrebačku županiju i Grad Zagreb ukinuta e-propusnica između dviju županije, dok je Primorsko-goranska županija dobila suglasnost da se podijeli u tri područja – Gorski kotar, otoci i Primorje.

Uz to, Splitsko-dalmatinska županija, u kojoj su ukinute propusnice, izdvojila otoke za koje i dalje trebaju propusnice. Ličko-senjska županija zadržala je propusnice za Udbinu i Novalju, precizirao je.

”Cilj sustava je bio usporavanje kretanja na području Hrvatske i ta odluka je imala vrlo veliku ulogu u sprečavanju širenja epidemije. Ne smijemo dopustiti da nas virus nadmudri i vrati na staro. Pozivamo građana da i dalje budu racionalni te da i nadalje mjesto stanovanja napuštaju samo u slučaju potrebe. Glavno pravilo je i dalje ostani doma”, poručio je Božinović.

“Već smo zatražili od svih županijskih stožera da vrlo pomno prate situaciju i da vrlo brzo reagiraju kod svake zaraze jer od kvalitete njihovih reakcije ovisi krivulja”, zaključio je.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti