Subota, 29. siječnja 2022.

NK RASINJA Zrinski: ‘Imamo vrlo dobru i kompaktnu momčad, a svi jedva čekamo preseljenje na novo igralište’

U Rasinji ovog ljeta nije bilo previše transfera, ali su se ciljano pojačali

Preporučujemo

Pred nama je nova sezona i u Trećoj ŽNL koprivničko-križevačkoj. U Rasinji ovog ljeta nije bilo previše transfera, ali su se ciljano pojačali.

“Najbitnije je da smo zadržali kostur momčadi od prošle sezone jer smo godinu dana iskusniji. Doveli smo Darija Ratkovića iz Zagorca, a najveće nam je pojačanje Matej Jakovljević na poziciji vratara, kojeg smo vratili iz njemačkog šestoligaša SV der Bosnier Frankfurt. Još uvijek radimo na nekoliko dolazaka. Nadamo se da će nas zdravlje poslužiti i da neće biti ozljeda. Imamo vrlo dobru i kompaktnu momčad koja je zajedno na terenu u istom ili sličnom sastavu već nekoliko sezona te, ako smo kompletni i imamo svoj dan, možemo pobijediti svakog u ligi”, istaknuo je Ivan Zrinski, igrač i blagajnik kluba.

Nogometašima Rasinje pripreme nisu dugo trajale pa su odigrali samo tri prijateljske utakmice na kojima nisu bili kompletni zbog godišnjih odmora i odlazaka na more igrača.

Remizirali su tako u Pustakovcu i Subotici Podravskoj protiv novih županijskih četvrtoligaša s 1:1, a u generalki prije početka prvenstva svladali su momčad Reke s 3:1.

“Time nastavljamo pozitivan niz bez poraza za koji se nadamo da će se nastaviti i nakon otvaranja novog prvenstva”, rekao je Zrinski.

Nogometaši Rasinje
Nogometaši Rasinje // Foto: NK Rasinja

Inače, ovog ljeta održana je redovna izborna skupština kluba na kojoj je izabrana nova-stara uprava koja bi i sljedeće četiri godine trebala voditi NK Rasinju.

“Nastavljamo voditi sve gdje smo stali te uz velike rezultate iz prošlog mandata najavljujemo također novo pozitivno razdoblje u klubu”, poručio je Zrinski.

Nogometaši iz Rasinje će još ovu sezonu, kako stvari stoje, igrati sve utakmice u “gostima”. Naime, tek iduće ljeto trebalo biti gotovo novo igralište s dvoranom i svlačionicama.

“Zbog toga će ova sezona biti nešto zahtjevnija, ali nadamo se da ćemo je izgurati i izboriti siguran ostanak u ligi. Cilj kluba je plasman od sredine tablice prema gore. Nemamo ambicije za ulazak u viši rang jer najprije želimo posložiti stvari ‘u vlastitom dvorištu’ kako bismo mogli krenuti prema naprijed. Tako ćemo i u narednoj sezoni domaće utakmice igrati u susjednom Cvetkovcu, dok ćemo i dalje trenirati na novom igralištu u uvjetima koji su nam dostupni. Očekujemo podršku Općine Rasinje i Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije da završimo posao na novom igralištu do sljedećeg proljeća, a završetak radova na dvorani uz igrališta najavljen je također odmah nakon proljeća iduće godine. Time i očekujemo konačno preseljenje na novo igralište gdje bi i trebali proslaviti 90 godina NK Rasinje. Već se polako planira i spremaju planovi za rođendan i slavlje koje bi se trebalo održati sljedećeg ljeta na novom igralištu”, zaključio je Zrinski.

- Advertisement -

Najnovije objave