Subota, 4. prosinca 2021.

FOTO Umirovljenici s područja općine Rasinja hodočastili u svetište Majke Božje Bistričke

Članovi udruge kući su se vratili obogaćene duše i osvježenog tijela, zahvalni što su ove godine mogli hodočašće ostvariti za koje su prošle godine, zbog koronavirusa bili uskraćeni

Preporučujemo

Udruga umirovljenika Matice Općine Rasinja realizirala je 12. kolovoza jednu od zacrtanih aktivnosti za ovu godinu te je za svoje članove organizirala hodočašće u najpoznatije hrvatsko nacionalno svetište Majke Božje Bistričke.

Pozivu se odazvalo 58 članova, a u Mariju Bistricu došli su u jutarnjim satima tako da je Križni put na Kalvariji obavljen prije dnevne vrućine.

Hodočašće u svetište Majke Božje Bistričke

Na svakoj postaji jedna od članica udruge vodila je molitvu, a između postaja pjevale su se prigodne pjesme. Nakon Kalvarije, a do obreda mise, bilo je vremena za osvježenje uz kavu, piće ili kupnju nabožnih predmeta ili suvenira.

Misa se uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera održavala u bazilici Majke Božje Bistričke jer je bio običan radni dan te nije bilo mnogo hodočasnika za služenje mise na otvorenom.

Hodočašće u svetište Majke Božje Bistričke

Nakon obavljenog hodočasničkog dijela puta, ručak je bio organiziran u hotelskom kompleksu Terme Jezerčica u Donjoj Stubici, koje se nalaze na samom izvoru prirodne ljekovite termalne vode.

Hodočašće u svetište Majke Božje Bistričke

Većina članova udruge iskoristila je mogućnost kupanja u njihovom vanjskom i unutarnjem vodenom parku koji se sastoji od osam bazena. Oni koji se nisu opuštali u vodi, proveli su ugodno poslijepodne u druženju i razgovoru.

Članovi udruge kući su se vratili obogaćene duše i osvježenog tijela, zahvalni što su ove godine mogli hodočašće ostvariti za koje su prošle godine, zbog koronavirusa bili uskraćeni.

Foto: Stjepan Smok / Tekst: Ana Mlinarić

Najnovije objave